Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Juhannusaatto näyttää poutaiselta – hellelukemia ei kannata odottaa

Näyttäisi siltä, että sään puolesta kokon polttamiselle ei olisi esteitä suurimmassa osassa maata. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen

Juhannusaaton sää näyttää poutaiselta koko maassa, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta. Jos pilviharso pysyttelee tiessään, voi lämpötila Etelä- ja Keski-Suomessa nousta perjantaina kahdeksantoista asteen paikkeille. Muutoin lämpötila kohoaa vain hieman yli kymmeneen asteeseen.

Rannikkoseudulla sään odotetaan olevan selkeämpi, ja myös lämpötila noussee muutaman asteen muuta maata korkeammaksi. Lapissa lämpötila pysyttelee viiden ja viidentoista asteen välillä.

– Siitä voidaan sanoa aika vakavalla rintaäänellä, että helteitä ei ole tulossa. Kaksikymmentä lämpöastettakin voi olla aika tiukassa, sanoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Eveliina Tuovinen.

Tuovisen mukaan juhannuspäivän eli lauantain sää näyttää muutaman asteen aattoa lämpimämmältä. Jos aaton sää kohtelee parhaiten länsirannikolla juhannustaan viettäviä, on lauantaina varauduttava sateisiin. Sateen mahdollisuus lisääntyy lännessä juhannuspäivän iltapäivän ja illan aikana.

STT

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X