Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Haluatko välttää juhannusruuhkat? Älä lähde liikenteeseen torstaina iltapäivällä

Juhannuksen aatonaattona nelostielle odotetaan Lahden seudulle jonoja. Liikenteen pitäisi kuitenkin sujua melko hyvin, jos ei onnettomuuksia tapahdu. Kuva: Pertti Louhelainen

Juhannuksen menoliikenne on vilkkaimmillaan torstaina iltapäivällä, kun lähes koko Suomi lähtee juhannuksen viettoon. Pahimmat ruuhkat maanteillä ovat Etelä-Suomessa Liikenneviraston arvion mukaan torstaina kello 11-20.

Lahden seudulla kaikista vilkkain jakso ajoittuu Liikenneviraston mukaan iltapäivälle kahden ja kuuden välille. Torstaina Renkomäen kohdalta ajaa arviolta noin 35 000 autoa, kun tavallisena kesäperjantaina autoja on alle 19 000. Helsingistä arvioidaan lähtevän noin 100 000 autoa.

- Jos ei juuri torstaina iltapäivällä ole pakko mennä, kannattaa lähteä matkaan johonkin toiseen aikaan, ellei halua kokea juhannusruuhkaa, vinkkaa yksikön päällikkö Sami Luoma Liikenneviraston tieliikenteen ohjausyksiköstä.

Pahimpia ruuhkia odotetaan nelostielle Jyväskylästä pohjoiseen ja viitostielle Mikkelin kohdalle. Lahden kohdalla nelostiellä ajetaan Luoman mukaan jonossa, mutta moottoritiellä liikenteen odotetaan kuitenkin sujuvan, ellei satu onnettomuuksia.

Yksittäisiä paikkoja löytyy vielä junista

Myös junat ovat melko täynnä. VR:n mukaan junilla kulkee juhannuksena noin satatuhatta matkustajaa. Junissakin pahin ruuhka on torstaina alkuiltapäivästä. Yhteensä torstaina junalla matkustaa yli 40 000 ihmistä.

Eniten matkustetaan Helsingistä Joensuun ja Kuopion sekä Oulun, Jyväskylän ja Vaasan suuntiin. Paluuliikenne on sunnuntaina hiukan menoliikennettä rauhallisempaa.

Menoliikenteen vilkkaimmat iltapäivälähdöt sekä torstain yöjunat ovat jo lähes täynnä, mutta yksittäisiä paikkoja juniin löytyy vielä. Paluuliikenteessä sunnuntaina on vielä tilaa.

Juhannuksena junaliikenteessä on muutoksia. Osalla reiteistä on lisävuoroja ja yöjunat eivät kulje lainkaan juhannusaattona ja -päivänä. Torstaina ajetaan pääosin perjantai-aikataulujen ja perjantaina lauantai-aikataulujen mukaan. Juhannuspäivänä ovat käytössä sunnuntai-aikataulut.

Liikenteen hiljennyttyä juhannusaatoksi ja -päiväksi Liikennevirasto tekee rataverkolla mittavia parannustöitä. Junia korvataan silloin busseilla.

Heidi Asplund
heidi.asplund@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi