Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Lue tästä, mitä yön aikana tapahtui

Pohjois-Lontoossa useita ihmisiä on loukkaantunut ajoneuvon ajettua jalankulkijoiden joukkoon Seven Sisters Roadilla. Poliisin mukaan yksi ihminen on pidätetty.

Poliisin mukaan Seven Sisters Road on nyt suljettu, ja poliisi kehottaa etsimään toisen reitin. Lontoon pelastuslaitos kertoo Twitterissä lähettäneensä paikalle useita yksiköitä.

Britannialaisen muslimijärjestön mukaan auto ajoi moskeijasta palaamassa olleiden ihmisten joukkoon.

Suomen ulkoministeriö kertoo Twitterissä seuraavansa tilannetta ja kehottaa Lontoossa olevia seuramaan viranomaisien ohjeita.

Uusi hallituspohja eduskunnan riepoteltavaksi - oppositio ryöpyttänyt hallituskuvioita jo etukäteen

Eduskunta käsittelee tänään valtioneuvoston tiedonantoa hallituspohjan muutoksesta.

Hallituksen riveistä lähti viime viikolla iso joukko kansanedustajia, kun perussuomalaisten eduskuntaryhmä hajosi kahtia. Kaksikymmentä kansanedustajaa lähti puolueesta ja perusti Uusi vaihtoehto -ryhmän.

Kaikki entiset perussuomalaisten ministerit kuuluvat Uuteen vaihtoehtoon, joten hallitus jatkaa entisellä kokoonpanolla.

Oppositio on kritisoinut Uuden vaihtoehdon nousua hallitukseen tiukkaan sävyyn.

Transtutkimusten määrä on moninkertaistunut

Sukupuoli-identiteetin selvitykset ovat lisääntyneet räjähdysmäisesti Suomessa. Kun vuonna 2003 sukupuoli-identiteetin selvittämistä haki viitisenkymmentä ihmistä, viime vuonna transtutkittavia oli jo noin 800.

Samalla tutkittavien keski-ikä on laskenut, kerrotaan Tampereen yliopistollisesta sairaalasta. Alaikäisiä tutkittavia oli viime vuonna kolmesataa.

Potilaissa näkyy enemmän myös muunsukupuolisia.

KSML: Pakkotoimien käyttö psykiatrisessa hoidossa vaihtelee jyrkästi alueittain

Pakkohoitokäytännöt psykiatrisessa erikoissairaanhoidossa vaihtelevat eri puolilla Suomea merkittävästi, uutisoi Keskisuomalainen. Mielenterveyspotilaan eristäminen, sitominen lepositeisiin ja tahdonvastainen injektio ovat osissa sairaanhoitopiirejä moninkertaisesti yleisempiä kuin toisissa.

Tiedot käyvät ilmi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) keräämistä tilastoista.

Esimerkiksi eristäminen oli vuonna 2014 sitä useimmin käyttävissä Pirkanmaan ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiireissä 20 kertaa yleisempää kuin tätä pakkotoimea vähiten käyttävässä Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirissä.

Kokonaisuudessaan pakkotoimet ovat vähentyneet kymmenen vuoden aikana.

Poliisia tarvittiin avuksi Pohjois-Helsingin rajun tulipalon hallintaan

Poliisia pyydettiin avuksi Pohjois-Helsingin Siltamäen rajun tulipalon hallintaan. Pelastuslaitos pyysi poliisia ampumaan paikalla olleita kaasupulloja, jotta niihin saataisiin reikiä, joista kaasu pääsee hallitusti purkautumaan.

Pelastuslaitos sai Siltamäen palosta hälytyksen noin kello kymmeneltä sunnuntai-iltana. Rakenteilla oleva kerrostalon noin 200-neliömetrinen yhteistila oli pelastuslaitoksen tullessa paikalle jo ilmiliekeissä.

Rakennus tuhoutui palossa täysin ja lieskat löivät välillä jopa 15 metrin korkeuteen. Palon syttymissyystä ei ole vielä tietoa.

Pasilan vanha rautatieasema suljetaan tänään

Helsingin Pasilan vanha asemarakennus suljetaan tänään lopullisesti. 90-luvun taitteessa rakennettu rautatieasema puretaan uuden aseman ja kauppakeskuksen rakennustöiden vuoksi. Junamatkustajien käytössä on väliaikainen asema, joka otettiin käyttöön huhtikuussa.

Tästä päivästä lähtien matkustajien käytössä on uudet kulkureitit.

Poikkeusjärjestelyt ovat voimassa syksyyn 2019, jolloin uusi asema ja Tripla-kauppakeskus valmistuvat.

Lähijunissa kysellään tänään ahkerasti lippuja, muttei myydä

Lipunmyynti sekä VR:n että HSL:n lähijunissa loppuu tänään. Matkustajien on hankittava lippu ennakkoon tai maksettava se matkakortilla.

Uutta on myös se, että konduktöörit alkavat kiertää lähijunissa pareittain ja katsovat matkustajilta liput koko junassa.

VR laajentaa tänään lisäksi lähiliikennealuettaan Riihimäeltä Tampereelle. Yhtiön mukaan lähijunien lippujen hinnat laskevat uudella alueella keskimäärin viidenneksen kaukojuniin verrattuna.

Väitös: Kulttuurien etäisyys hankaloittaa maahanmuuttajan suhteita työkavereihin

Maahanmuuttajat ja suomalaissyntyiset tulevat työpaikoilla sitä paremmin toimeen, mitä lähempänä heidän kulttuurinsa ovat toisiaan, osoittaa tuore väitöstutkimus.

Kun kulttuurien etäisyys oli suurempi, maahanmuuttajat kokivat työtoverisuhteet suomalaissyntyisiin vähemmän myönteiseksi. Suuri etäisyys kasvatti myös riskiä joutua työpaikkakiusaamisen kohteeksi ja sosiaalisesti eristetyksi. Asia ilmenee Barbara Bergbomin psykologian väitöskirjasta, joka tarkastettiin Tampereen yliopistossa.

Taistelu aikaa vastaan alkaa - Brexitin tehonyrkki tapaa Brysselissä

Britannian eroneuvottelut Euroopan unionista käynnistyvät tänään, lähes vuosi maan kansanäänestyksen jälkeen.

Pääneuvottelijat Britannian David Davis ja EU:n Michel Barnier tapaavat aamupäivällä Brysselissä. Päivä päättyy yhteiseen tiedotustilaisuuteen, arviolta 19.30 Suomen aikaa.

Ero astuu voimaan maaliskuun lopulla 2019.

Neljä Malin hyökkääjää kuollut

Malin turvallisuusjoukot ovat surmanneet neljä hyökkääjää, kertoo maan turvallisuudesta vastaava ministeri. Ministeri Salif Traoren mukaan kahden hyökkääjän ruumiit on löydetty ja kahta ruumista etsitään.

Hän ei tarkentanut, onko hyökkääjiä mahdollisesti enemmän.

Malin turvallisuudesta vastaavat ministeriö kertoi aiemmin, että ainakin kaksi turistia kuoli länsimaalaisten suosimaan luksuskohteeseen tehdyssä hyökkäyksessä lähellä Malin pääkaupunkia Bamakoa Länsi-Afrikassa.

 Le Campement Kangaba -nimisestä lomakohteesta pelastettiin CNN:n mukaan reilut 30 turistia. Tapahtuneessa lisäksi loukkaantui kolme YK:n työntekijää. (Lähde: AFP)

Lentopallon Maailmanliiga päättyi suomalaismiesten voittoon

Lentopallon Maailmanliiga päättyi suomalaismiesten voittoon. Suomalaiset kukistivat isäntämaa Egyptin myöhään sunnuntai-iltana 3–1-voitolla.

Suomi voitti ensimmäisen erän 25–22 ja toisen erän selvin luvuin 25–13. Egypti vei Suomea kolmannessa erässä luvuin 18–25, mutta neljännessä erässä Suomi voitti 25–22.

Päätöskamppailun kolmen pisteen voitto nosti Suomen lopulta sarjataulukon yhdeksänneksi.

STT

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen