Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Sulkemisajan jälkeen pizzerian ovelle ilmestyi Juha Sipilä - tilasi suosikkinsa ja auttoi remontissa

Yli puolen vuoden väsytystaistelu päättyi: pääministeri tykkää jauhelihasta, kebabista, ananaksesta ja punasipulista.

Vuodentakainen kerta oli viimeinen, jolloin Sipilä on nähty hakemassa suosikkipizzaansa.

Tinkimätön journalisti ei jätä työtään kesken. Sunnuntaisuomalainen yritti yli puoli vuotta selvittää pääministeri Juha Sipilän (kesk.) suosikkipizzaa - ja nyt vastaus on selvillä. Pääministerille tehtiin tietopyyntö pizzasta viime joulukuussa ja asiasta julkaistiin juttu Sunnuntaisuomalaisessa 4.12.2016.

Suosikkipizzan kysyminen liittyi siihen, että Sipilä oli tuolloin raivostunut Ylelle uutisesta, jossa kerrottiin valtion omistaman kaivosyhtiön Terrafamen kytköksistä pääministerin sukulaisten omistamaan yhtiöön. Sipilä kiukutteli erityisesti siitä, ettei hän päässyt kertomaan uutisessa näkemystään asiaan.

Ylen toimittaja oli lähettänyt Sipilälle kommenttipyynnön sähköpostilla noin puoltatoista tuntia ennen jutun julkaisua, ja pääministeri piti aikataulua liian kireänä.

Sipilä lupasi tuolloin tiedotustilaisuudessa, että hän vastaa median kommenttipyyntöihin, jos ne tehdään hänen avustajiensa kautta. Lupauksestaan huolimatta pääministeri ei koskaan palannut Sunnuntaisuomalaisen pizzatiedusteluun.

Odottelun jälkeen pääministeri sai jauhelihaa, kebabia, ananasta ja punasipulia sisältäneen pizzan ravintolan toiselta omistajalta Abhinav Dixitiltä.

Kesäkuussa Sunnuntaisuomalainen vihdoin tavoitti Sipilän kasvotusten keskustan puoluetoimistolla Helsingissä ja palasi asiaan. Pääministeri naurahti ja vastasi, että hänen suosikkipizzansa on ”Kempeleen Kotipizzan Pääministerin pizza”.

Haloo, Kempeleen Zeppelinin Kotipizza, mitä täytteitä on Pääministerin pizzassa?

- Jauheliha, kebab, ananas ja punasipuli. Pizza tehtiin kuitupohjaan, vastaa yrittäjä Johanna Sankilampi.

Pääministeri Juha Sipilä ilmestyi Kempeleen Kotipizza Zeppeliniin sulkemisajan jälkeen. Pizzaa odotellessaan hän auttoi henkilökuntaa kokoamaan tuoleja.

Sankilammen mukaan Sipilä kävi edellisen kerran syömässä loppukesästä viime vuonna. Hän ilmestyi ovelle sulkemisajan jälkeen mutta sai silti pizzansa. Ravintolassa tehtiin tuolloin uudistusta, ja henkilökunta oli kokoamassa kalusteita.

- Odotellessaan pääministeri auttoi tuolien kasaamisessa, Sankilampi kertoo.

Sunnuntaisuomalaisen pyynnöstä yrittäjä toimitti myös kuvatodisteita tapauksesta.

Vuodentakaisen jälkeen Sipilää ei ole näkynyt Zeppelinin Kotipizzassa. Mahdollisesti hänellä onkin ollut viime aikoina muita kiireitä.

Ville Grahn

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen