Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

IL: Joutsan ABC:llä ruokamyrkytysepäily: parikymmentä sairastunut

Parikymmentä ihmistä on sairastunut heidän syötyään Joutsan ABC-asemalla lauantaina, kertoo Iltalehti. Jyväskylän ympäristöpäällikkö Kari Lampivuo kertoo lehdelle, että sairastumisten syynä on todennäköisesti ruokamyrkytys. Potilaista ja noutopöydän ruoista on otettu näytteet, joiden laboratoriotutkimusten tulosten uskotaan valmistuvan ensi viikolla. Vielä tiedetä, onko oireiden aiheuttaja virus vai bakteeri.

Osuuskauppa Keskimaan ABC-toimialan kehityspäällikkö Risto Hänninen sanoo, että viranomaisen mukaan oireet viittaavat ruokamyrkytyksen sijasta noro-virukseen. Varmuuden vuoksi Joutsan liikenneaseman keittiö- ja asiakastiloja on desinfioitu.

Joutsan ABC:llä kävi Iltalehden mukaan lauantaina ruokailemassa myös jyväskyläläinen jalkapallojoukkue, jonka lähes kaikki pelaajat sairastuivat sunnuntain ja maanantain aikana.

Jyväskylän kaupungin johtava terveystarkastaja Virpi Rossi kertoo, että potilailla on ollut vatsatautia, kuumetta, oksentelua ja ripulia. Oireet ovat kestäneet pari vuorokautta ja ovat nyt pääosin hävinneet. Rossi suosittelee Joutsan liikenneasemalla käyneiden hakeutumista oman kotikunnan terveyskeskukseen, jos epäilee saaneensa asemalta vatsa- tai pahoinvointioireita.

Kuusitoista asiakasta on ilmoittanut Osuuskauppa Keskimaalle saaneensa oireita. Kymmenen heistä kuului samaan seurueeseen. Lisäksi neljä henkilökunnan jäsentä on sairastunut.

Risto Hänninen arvioi lehdelle, että Joutsan ABC:llä kävi lauantaina noin 500 asiakasta. Hänen mukaansa asiakkaille mahdollisesti aiheutunut vahinko korvataan, jos siihen on aihetta. Korvauksista päätetään tapauskohtaisesti.

Marja-Liisa Aidantausta
marja-liisa.aidantausta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi