Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Lahdessa lopetusuhan alainen Sotilaslääketieteen museo tallennettiin verkkoon - "Tämä oli loistava kulttuuriteko"

Sotilaslääketieteen museon virtuaalikierros koottiin panoraamakuvista. Kierroksella voi liikkua huoneesta toiseen ja tutustua näyttelyyn. Kuva: Kulttuurikuva

Lahden Hennalassa sijaitsevaan Sotilaslääketieteen museoon voi nyt tehdä virtuaalikierroksen verkossa. Kierros tallennettiin perjantaina hakukone Googlen katunäkymään (street view).

- Se on Suomessa toinen museo, jonka voi kiertää ilmaiseksi netissä. Ensimmäinen oli Alvar Aalto -museo, kertoo valokuvaaja Markus Hänninen Kulttuurikuva ry:stä.

Lahtelaismuseon virtuaalikierros oli Hännisen ja museomestari Seppo Toivosen yhteinen idea. He halusivat ikuistaa Sotilaslääketieteen museon, joka on ollut pitkään lopetusuhan alla.

- Tämä on loistava kulttuuriteko. Hihkuin ilosta, kun näin lopputuloksen, Toivonen sanoo.

Hänellä oli ollut suunnitelmissa taltioida museo videolle, mutta sen levittäminen olisi vaikeaa. Nyt museo on kaikkien tavoitettavissa verkossa.

- Se on aivan yliveto formaatti. Ihmiset voivat itse päättää, miten kiertävät museossa. Ja museo on käytännössä dokumentoitu.

Avoinna ainakin tämän kesän

Lauantaina avautuva museo on Hennalassa vielä ainakin tämän kesän, mutta jatko on epävarma. Se odottaa Sotamuseon tilaratkaisuja Helsingissä.

- Kun Sotamuseo valmistuu, vain pieni osa tämän museon näyttelystä siirretään sinne. Loput puretaan ja Sotilaslääketieteen museo lakkautetaan, Toivonen kertoo.

Vuonna 1983 avatusta museosta ovat aiemmin vastanneet säätiöt ja kaupunginmuseo. Vuonna 2010 museon aukipito siirtyi talkoolaisille, joihin Toivonen kuuluu.

Museon virtuaalikierroksella voi liikkua huoneesta toiseen ja tutustua näyttelyyn. Kierros on koottu panoraamakuvista. Päänäyttelyssä kuvataan sotien 1939-1944 kenttälääkintää etulinjasta koti-Suomen sotasairaaloihin.

Tästä pääset Sotilaslääketieteen museon virtuaalikierrokselle.

Sotilaslääketieteen museo on avoinna 3.6.-27.8. lauantaisin ja sunnuntaisin kello 12-16, Helsingintie 199.

Nina Räty
nina.raty@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen