Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Kaksi kaupunkijuhlaa täyttää Lahden kadut lauantaina

Siivouspäivän tunnelmia Tirran edustalla vuosi sitten keväällä. Kuva: Samuli Ikäheimo

Lahden kaduilla ja puistoissa luulisi olevan vipinää lauantaina, sillä kaupungissa vietetään samanaikaisesti kahta kaupunkijuhlaa - siivouspäivää ja kävelykatuviikonloppua. Kumpikaan tapahtuma ei ole virallisesti kenenkään järjestämä, vaan aktiiviset kaupunkilaiset toteuttavat ja muokkaavat tapahtuman itse.

Kävelykatuviikonlopun ajatuksena on, että yhdistykset ja seurat voivat varata kaupungin kävelyalueita käyttöönsä toimintansa esittelemistä varten maksutta. Paikkaa haetaan ottamalla yhteyttä Lahden kaupungin ylläpitovalvoja Heikki Nelimarkkaan. Kävelykatuviikonloppua varten varattavina ovat Aleksanterinkadun pohjoisreuna, Lanunaukio ja Torikatu. Tarjolla on muun muassa Runomaraton Lanunaukiolla ja Lahden tanssikoulujen esityksiä Torikadulla.

Voittoa tavoittelemattomat yhdistykset pääsevät kaduille lauantain lisäksi muinakin päivinä, sillä Lahdessa on käynnissä maksuton kävelyalueiden varauskokeilu syyskuusta toukokuuhun.

Siivouspäivän myyntipisteen voi ilmoittaa verkossa

Lauantaina vietetään myös valtakunnallista kierrätyksen ja vanhojen tavaroiden juhlaa, Siivouspäivää. Päivän mittaan ihmiset voivat kerääntyä kaupungin puistoihin ja kaduille myymään itselleen tarpeetonta tavaraa kirpputorityyliin. Siivouspäivää varten ei tarvitse erikseen varata paikkaa, mutta oman myyntipisteen voi ilmoittaa tapahtuman verkkosivuilla.

Keskiviikkona iltapäivällä Lahdessa oli ilmoitettu jo yli 50 siivouspäivän pistettä. Tavallisesti suosittu Siivouspäivän kirppisalue Lahdessa on ollut Pikku-Veskun puisto.

Kaupunki muistuttaa tiedotteessa Siivouspäivään osallistuvia siitä, ettei myynti saa häiritä jalankulkua, liikennettä tai muuta alueen käyttöä. Kukin myyjä vastaa itse myyntipisteensä siivouksesta myymättä jääneen tavaran poisviennistä.

Koska tapahtumalla ei ole virallista järjestäjää, myöskään virallista tapahtuma-aikaa ei ole. Kirpputorien aukioloaikoja voi selata tapahtuman nettisivuilta. Kävelykatuviikonlopun aikatauluksi on Lahden teknisen ja ympäristötoimialan luomassa Facebook-tapahtumassa ilmoitettu kello 9-15.

Uusitalo Kaisa
kaisa.uusitalo@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi