Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Huoletonta lomailua - kerrostalot ja rivitalot kiinnostavat ostajia myös vapaa-ajan asuntoina

Hilla Tarjanteen ja Antti Veltheimin kesäparatiisi sijaitsee kerrostalossa Asikkalassa. Pariskunta retkeilee sähköpyörillään lähimaastoissa. Kuva: Katja Luoma

Asikkalan vapaa-ajan asukasneuvottelukunnan puheenjohtaja Pirjo Salakka vakuuttaa epäuskoisenkin siitä, että vapaa-ajan asukkaita asuu "ihan oikeastikin" Vääksyssä kerrostaloissa ja rivitaloissa. Osa haluaa kuitenkin pitää mansikkapaikkansa omana tietonaan eikä suostu siksi haastatteluunkaan.

- Minä olen myynyt joitakin kerrostaloasuntoja, rivitaloasuntoja ja omakotitalojakin vapaa-ajan käyttöön, vahvistaa myös asikkalalainen kiinteistönvälittäjä Tuomo Riihilahti.

Hänen mukaansa eräskin perhe osti omakotitalon sen vuoksi, että siellä oli riittävästi tilaa koko perheen kokoontua vapaa-ajan viettoon. Perhe pitää myös purjevenettään Vääksyssä.

Kerrostalossa ei mökin huolia

Riihilahden mielestä pieni kerrostaloasunto hyvällä paikalla voi olla houkutteleva vaihtoehto. Hankintahinta ja yhtiövastike ovat usein varsin alhaisia eikä kerrostaloon liity oman mökin tai omakotitalon huolia.

- Vaikka olisi talvella viikkokaupalla poissa, ei kerrostalossa tarvitse pelätä putkien jäätymistä, ja lumityötkin tulevat tehdyiksi. Asuminen on huoletonta, perustelee Riihilahti.

- Toisinaan asiakkaat ilmoittavat jo etukäteen hakevansa juuri vapaa-ajan asuntoa. Joskus se tulee esille näytössä.

Riihilahti sanoo ihmettelevänsä, jos kyse on pelkästään asikkalalaisesta ilmiöstä.

- Monet asiakkaat etsivät vähän ennen eläkkeelle siirtymistään sopivaa ja mukavaa vapaa-ajan asuntoa. Vääksystä on hyvät yhteydet pääkaupunkiseudulle ja erityisenä valttina isot vesistöt, Riihilahti kertoo.

Järvimaisemia voi Vääksystä ihastella kerrostaloistakin. Aniantien korkeissa kerrostaloissa saattaa samasta asunnosta olla näkymä sekä Vesijärvelle että Päijänteelle.

Hanna Leppänen
hanna.leppanen@mediataloesa.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi