Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Eurassa liikekeskus paloi maan tasalle – poliisi kaipaa vihjeitä

Useiden tuhansien neliöiden kiinteistössä on muun muassa kauppa, ravintola ja toimistotiloja. LEHTIKUVA / ILKKA LEIJA

Satakunnassa Eurassa liikekeskus paloi maan tasalle lauantaina. Palo saatiin pääosin sammutettua iltaan mennessä, mutta jälkivartiointi jatkui sunnuntaihin. Palon syttymissyystä ei ole vielä tietoa. Poliisi kertoi, että liikekeskuksen palon tutkinta on alkuvaiheessa ja asiaa tutkitaan palonsyyntutkintana. Poliisi ei kuitenkaan sulje pois mahdollisuutta, että palo olisi sytytetty tahallaan.

Poliisi pyytää mahdollisia silminnäkijähavaintoja palon syttymisajankohdalta. Vihjeet voi ilmoittaa Rauman poliisiaseman poliisipäivystykseen puhelimitse 0295 417 780.

Pelastuslaitos sai hälytyksen Osmantielle noin varttia yli viisi lauantaiaamuna. Pelastuslaitoksen yksikköjen tullessa paikalle liikekeskus paloi jo voimakkaasti. Osmantupa-ravintolan työntekijät olivat huomanneet palon syttyneen aamuyöllä ravintolaa siivotessaan ja ilmoittivat siitä hätäkeskukseen.

Euran Liikekeskus Oy:n hallituksen puheenjohtaja Ilkka Leija arvioi liikekeskuksen vahinkojen olevan miljoonaluokkaa.

Runsaan savun takia alueelle annettiin vaaratiedote, joka oli voimassa koko päivän. Asukkaita pyydettiin pysymään sisätiloissa sekä sulkemaan ovet ja ikkunat.

Noin 1 500 neliön palaneessa kiinteistössä oli muun muassa sekatavarakauppa, Matkahuollon toimipiste ja toimistotiloja. Ravintola Osmantupa ei palanut kokonaisuudessaan, mutta se kärsi pahoja noki- ja savuvahinkoja.

Pelastuslaitoksen mukaan myös se on käytännössä purkukunnossa.

Myös vanha puutalo paloi

Lisäksi Paneliantiellä Eurassa paloi vanha puutalo lauantaina.

Ennen juhla- ja sittemmin asuinkäytössä ollut talo tuhoutui pelastuslaitoksen mukaan täysin. Talossa asunut perhe ei ollut paikalla palon sattuessa. Palosta ilmoitti naapuri.

Pelastuslaitoksen tullessa paikalle talo oli jo ilmiliekeissä ja palo oli levinnyt ympäröivään maastoon. Päivystävä palomestari Miikka Jylhä kertoi, että pelastuslaitos sai palon rajattua niin, ettei se levinnyt naapuritaloon.

Palon syttymissyystä ei ole tietoa.

STT

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Kotimaa

Näytä seuraavat

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen