Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

KymiRing saa puuttuvat valtion miljoonat - myös tiejärjestelyihin merkittävä määräraha

KymiRingin rahoituskokonaisuus on nytkähtämässä eteenpäin, kun hallitus hyväksyi lisätalousarviossaan 3,5 miljoonan euron määrärahan ratahankkeelle. Kuva: Mirja Hussain

KymiRing-moottoriratahanke Iitissä on nytkähtämässä merkittävästi eteenpäin. Etelä-Suomen Sanomien tietojen mukaan hallitus on hyväksynyt lisärahoituksen hankkeelle. Asia varmistui lopullisesti hallituksen lisätalousarvioneuvottelussa.

Kyse on 3,5 miljoonan euron rahoituksesta ratahankkeelle. Lisäksi valtatie 12:n tiejärjestelyihin Iitin Tillolan ja Kouvolan Keltin välillä osoitetaan 14 miljoonan euron määrärahavaltuutus. Tästä määrärahasta seitsemän miljoonaa on tarkoitettu tälle vuodelle eritasoliittymän rakennustöihin.

Määrärahaa toivottiin jo viime vuonna

KymiRingin-moottoriratahanke on odottanut nyt myönnettyä rahoitusta jo jonkin aikaa. Alunperin 3,5 miljoonan euron määrärahaa toivottiin jo viime vuoden lopulla hyväksyttyyn vuoden 2017 budjettiin. Tuolloin työ- ja elinkeinoministeriön kielteinen kanta tuli ikävänä yllätyksenä.

KymiRingille on aikanaan luvattu seitsemän miljoonaa euroa valtion rahaa. Summasta 3,5 miljoonaa euroa on maksettu jo aiemmin pääosin opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntapaikkarakentamisen tukina. Jäljellä olevaa 3,5 miljoonaa euroa toivottiin alunperin juuri työ- ja elinkeinoministeriöstä, koska raha on ollut tarkoitus käyttää erityisesti pienelle ja keskisuurelle autoteollisuudelle tarkoitetun testausradan rakentamiseen.

Julkisen rahoituksen toteutuminen kokonaisuudessaan on ollut ratahankkeelle tärkeää, koska yksityinen rahoitus on odottanut valtion rahoituksen varmistumista. Lisätalousarvion 3,5 miljoonan euron rahoitus myönnettiin sillä edellytyksellä, että KymiRingin yksityinen rahoitus toteutuu suunnitellusti.

Kimmo Kangas
kimmo.kangas@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen