Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Kaveruksille kahdeksan laudaturia Lohjalla

Ylioppilastutkintoon osallistui tänä keväänä kaikkiaan reilut 40 000 kokelasta. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Keväällä valmistuu kuusi kahdeksan laudaturin ylioppilasta. Ylioppilastutkintolautakunnasta kerrotaan, että Lohjan Yhteislyseon lukiosta heitä valmistuu kaksi, joista toisella on ylimmän arvosanan lisäksi yksi eximia.

Kahdeksan laudaturia ja eximian kirjoitti Timo Syvälahti. Hänen hyvä ystävänsä Otso Nieminen kirjoitti puolestaan kahdeksan laudaturia.

Syvälahti kertoi STT:lle olleensa iloisesti yllättynyt tuloksesta, varsinkin koska ei omasta mielestään ollut puurtanut kauhean kovasti ennen kirjoituksia.

– Helsingin lääkiksen pääsykokeissa olin eilen ja heinäkuussa kutsuu armeija, Syvälahti kertoo.

Lohjan Yhteislyseon lukion rehtori Panu Ruosteen mukaan koulussa oli edellisen kerran kahdeksan laudaturin ylioppilas vuonna 2011.

– Meillä on täällä koulussa ollut sellainen motto kuin innostumisen oloa ja onnistumisen iloa. Ehkäpä se kuvaa tätäkin, Ruoste luonnehtii.

Muut kahdeksan laudaturin tutkinnot kirjoitettiin Kotkan Karhulan lukiosta, Porin Lyseon lukiosta, Espoon Etelä-Tapiolan lukiosta ja Ressun lukiosta Helsingistä. Näissä tutkinnoissa on kirjoitettu kahdeksan ainetta ja niistä kaikista on tullut ylin arvosana.

Kun kaikki arvosanat huomioidaan, huipputulokseen ylsi Kiuruveden lukiosta Pohjois-Savossa kirjoittanut abiturientti. Hänen tutkinnossaan on yhteensä kuusi laudaturia ja neljä eximiaa.

– Tutkinto on sitä kautta parempi, että siinä on kirjoitettu enemmän aineita, sanoo aktuaari Alex Hellsten Ylioppilastutkintolautakunnasta.

Kevään kovimmille ylioppilastutkintotuloksille on tyypillistä se, että kirjoitukset on hajautettu useammalle kerralle. Esimerkiksi reaaliaineita voi kirjoittaa vain kaksi kerrallaan.

– He, jotka kirjoittavat kaikki (aineet) kerralla, ovat aika pieni vähemmistö, Hellsten kertoo.

Kevään ylioppilaskokeiden tulokset tulivat julki tänään. Ylioppilaslautakunta antoi koetulokset lukioille aamulla. Oppilaat saavat tuloksensa omasta lukiostaan.

Ylioppilaskirjoitusten tuloksista kirjoitti aiemmin Helsingin Sanomat.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi