Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Koiskalan kartanoa kunnostetaan Museoviraston avustuksilla

Koiskalan kartano on saanut Museoviraston avustuksia ennenkin. Takavuosina niiden avulla kunnostettiin päärakennustakin. Kuva: Tuomas Linna

Museovirasto on jakanut lähes 1,6 miljoonaa euroa rakennusten entistämisavustusta ja noin 11 000 euroa muinaisjäännösten hoitotukea. Entistämisavustusta myönnettiin kuluvalle vuodelle 221 kohteelle, keskimääräinen avustussumma on 7 216 euroa.

Hakemuksia tuli kaikkiaan 448. Tukea muinaisjäännösten hoitoon haettiin kuudelle kohteelle ja kaikille myönnettiin avustus.

Lahdessa sijaitseva Koiskalan kartano sai avustuksia kolmeen kohteeseen yhteensä 39 000 euroa. Rahojen avulla muun muassa vaihdetaan piharakennusten ja riihen lahonneita hirsiä ja korjataan kattoja sekä kunnostetaan jääkellaria perustuksista vesikattoon.

Orimattilassa sijaitseva Kinttula sai 21 000 euron avustuksen päärakennuksen ikkunoiden kunnostukseen. Padasjokelaisen Palsan myllyn ja saharakennuksen perustusten korjausta avustetaan 3 500 eurolla.

Iittiläinen Perheniemen evankelisen opiston kannatusyhdistys sai 4 500 euroa opiston päärakennuksen ulkomaalaukseen. Sampolan seurantalo Mäntsälässä sai 5 700 euroa juhlasalin ikkunoiden ja ikkunapokien kunnostukseen ja entisöintiin.

Jatkossa Museoviraston jakamien valtionavustusten hakumenettely muuttuu. Vielä tämän vuoden aikana hakuun tulevat ensi vuoden avustukset ovat haettavissa vain sähköisesti.

Myös avustusten hakuajat saattavat muuttua. Uudet hakuajat ja uudistetut hakuoppaat tulevat Museoviraston verkkosivuille kesän aikana.

Kari Anttinen
kari.anttinen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi