Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

REKO ehdolla Pohjoismaiden parhaaksi ruokayritykseksi

Päijät-Hämeen REKO-ryhmässä Martta Marttinen osti basilikaa ja salaattimix-ruukun orimattilalaiselta Hannu Varpiolta. Kuva: Katja Luoma

REKO-lähiruokamallin kehittäjä ja vetäjä Thomas Snellman on ehdolla Pohjoismaiden vuoden parhaaksi ruokayritykseksi. Suomi valitsi maan ehdokkaat Embla-kilpailuun, jossa on seitsemän kilpailuluokkaa. Lopulliset voittajat valitaan eri maiden ehdokkaista elokuussa.

Kaikkiaan kilpailuun ilmoittautuneita oli 185, joista suomalaisia oli parikymmentä.

- Iloitsemme, että saimme Embla-ruokapalkintoon hienoja hakijoita eri puolilta Suomea. Suomalaista osaamista, ruokaa ja tuotteita on jatkossakin syytä nostaa näkyvästi esiin myös Pohjoismaissa ja muutenkin kansainvälisesti, toteavat MTK:n ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi ja SLC:n tiedottaja Mia Wikström.

REKO-lähiruokapiirit ovat saaneet suosiota myös Päijät-Hämeessä. REKO-ryhmään kuuluvien viljelijöiden tuotteita on jaettu sovittuina päivinä ringin jäsenille muun muassa Lahdessa ja Hollolassa. Päijät-Hämeessä toimivat ainakin Päijät-Hämeen lähiruoka REKO, REKO Villähde ja Vääksyn lähiruoka REKO.

REKOn perustaja Thomas Snellman on pedersöreläinen luomutuottaja. Ensimmäinen REKO-päivä järjestettiin Pietarsaaressa kesäkuussa 2013. Sen jälkeen eri puolille maata on syntynyt jo noin 160 REKO-lähiruokaryhmää.

REKOn lähiruokarenkaat toimivat Facebookissa, ja rinkiin kuuluvat asiakkaat tilaavat tuottajilta muun muassa kananmunia, perunoita, vihanneksia ja monia muita tuotteita.

Esimerkiksi Lahden REKOn Facebook-ryhmässä on lähes 400 jäsentä.

Marja-Liisa Aidantausta
marja-liisa.aidantausta@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Tilaa ESS Verkko Plus 3 kk
vain 7,90 €/kk (norm. 14,50 €)

Tilaa tästä

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X