Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Vuoden ajoneuvomuseon palkinto Pohjois-Karjalaan

Mika ja Keijo Hirvonen vastaanottivat Myllyn vanhat autot -automuseolle myönnetyn Vuoden ajoneuvomuseopalkinnon. Palkinnon ojensi Automuseoiden neuvottelukunnan puolesta Martti Piltz. Kuva: Mobilia

Liperin Ylämyllyllä toimiva Automuseo Myllyn vanhat autot on palkittu Vuoden ajoneuvomuseona. Erityisesti palkinnosta päättänyt Automuseoiden neuvottelukunta kiitteli museon taustahahmoja, Keijo ja Mika Hirvosta.

Palkinto luovutettiin sunnuntaina Lahdessa Classic Motorshow'n yhteydessä, tieliikenteen valtakunnallisen erikoismuseon Mobilian osastolla. Se myönnetään museolle, joka on toiminnallaan merkittävästi edistänyt ajoneuvomuseoiden yhteiskunnallista näkyvyyttä ja vaikuttavuutta.

Automuseo Myllyn vanhat autot on kautta aikain ensimmäinen Vuoden ajoneuvomuseo. Valintaa perusteltiin sen laajenemisvauhdilla: museo avattiin kesällä 1999 ja tiloja on siitä lähtien laajennettu joka toinen vuosi. Nykyään museolla on yli 4 000 neliömetriä näyttelytilaa. Museonäyttelyssä on yli 200 henkilöautoa, 20 kuorma-autoa, 10 pakettiautoa sekä 130 moottoripyörää ja mopoa.

Museo toimii perheyhtiönä. Sen kokoelmiin kuuluvat ajoneuvot ovat yhtiön tai sen omistajien lähipiiriin kuuluvien omistuksessa.

Automuseo Myllyn vanhat autot, kotisivut

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi