Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Tornien taisto: Asikkala maakunnan ykkönen, Virolahdella bongareille pöytä katettu

Torneista havaittiin noin 200 lajia, mikä on hieman vähemmän kuin edellisinä vuosina. Kuva: Jan Södersved

BirdLife Suomen perinteinen Tornien taisto järjestettiin lauantaina jo 24. kerran. Tapahtumassa lintuharrastajat pyrkivät näkemään tai kuulemaan lintutornista mahdollisimman monta lintulajia. Tiirailu alkoi aamuviideltä ja kesti kahdeksan tuntia.

Tapahtumaan osallistuttiin yli 320 lintutornissa ja niissä kävi yli 2 500 ihmistä, kertoo BirdLife Suomi. Suurimmassa osassa maata vallitsi aurinkoinen sää, mutta paikoin pohjoistuuli viilensi tunnelmaa.

Torneista havaittiin noin 200 lajia, mikä on hieman vähemmän kuin edellisinä vuosina. Erityisesti hyönteissyöjälintuja on saapunut tavanomaista vähemmän, mikä näkyi tuloksissa. Siitä huolimatta tervapääsky havaittiin yli kymmenessä tornissa.

Lahden seudulta mukaan oli ilmoittautunut 13 lintutornia. Leikkimielisen kisan voitto meni Asikkalaan: Kanavanniemen lintutorniin kerääntyneet harrastajat havaitsivat 87 lintulajia. Lahden Kilpiäistenpohjan lintutornin saldo oli 81 ja Luhdanjoen tornin 80 lajia.

Eniten lajeja (107) havaittiin Porin Leveäkarissa ja Virolahden Kellovuorella. Virolahtelaisia lintutorneja oli kymmenen parhaan joukossa peräti kolme.

Kauas ei jäänyt Kristiinankaupungin Siipyyn tornikaan, siellä lajeja kirjattiin 105. Runsaan 300 lintutornin joukossa Asikkalan sijoitus oli 43:s.

Päivän harvinaisin lintu, muuttava lumihanhi, nähtiin Virolahden Kellovuorelta. Monessa paikassa nähtyjä pikkuharvinaisuuksia olivat muun muassa arosuo- ja haarahaukka sekä jalohaikara, kerrotaan BirdLife Suomesta.

Kisa järjestettiin samaan aikaan myös Ruotsissa ja Tanskassa. Ruotsissa seitsemännen kerran järjestettyyn tapahtumaan osallistui noin 70 tornia, ja eniten lajeja (107) havaittiin Öölannin Ottenbyssä. Tanskassa tornikisa järjestettiin kolmannen kerran.

Kari Anttinen
kari.anttinen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi