Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Ministeri myönsi luvatut liikuntapaikkarahat

Lahden Kivimaan uimahallin peruskorjaus sai 800 000 euron avustuksen. Kuva: Pertti Louhelainen

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) on myöntänyt liikuntapaikkojen rakentamiseen ja perusparantamiseen 33,4 miljoonaa euroa. Avustuksilla edistetään laajojen käyttäjäryhmien tarpeisiin tarkoitettujen liikuntapaikkojen rakentamista, peruskorjaamista ja varustamista.

Valtion liikuntaneuvosto teki esityksen tuista kaksi viikkoa sitten. Liikuntaneuvoston varapuheenjohtaja, loppilainen kansanedustaja Timo Heinonen (kok.) toivoi tuolloin, että tuista päätettäisiin nopeasti.

Päijät-Hämeessä avustusta saivat Lahden Kivimaan uimahallin peruskorjaus ja Orimattilan urheilutalon liikuntahallin ensimmäinen vaihe. Kivimaan uimahallin peruskorjaus sai 800 000 euron ja Orimattilan urheilutalo 750 000 euron avustuksen.

Myös Iitin Vuolenkosken liikuntahalli sai esitetyn 400 000 euron avustuksen.

Aluehallintovirastoille myönnettiin yhdeksän miljoonaa euroa edelleen myönnettäväksi pienten liikuntapaikkahankkeiden avustamiseen. Grahn-Laasonen toivoo, että avustukset osoitetaan erityisesti koulujen ja päiväkotien pihojen kehittämiseen liikuntaa suosiviksi.

- Arkiliikuntaan ja matalan kynnyksen liikuntaan osoitetut avustukset palvelevat kaikkien suomalaisten mahdollisuutta liikkua, ikään tai sukupuoleen katsomatta, sanoo Grahn-Laasonen.

Kari Anttinen
kari.anttinen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi