Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Lahti tänään esillä Arman Pohjantähden alla -mielenterveysjaksossa

Arman Alizad ja Lahden Klubitalon väki.

Lahti on vahvasti esillä tiistai-iltana Nelosella nähtävässä Arman Pohjantähden alla -ohjelmassa. Illan jaksossa Arman Alizad tutustuu mielenterveystyöhön ja ihmisiin, joiden todellisuus on yhtä hauras kuin heidän mielensä.

Dokumenttisarjan jaksossa ovat hyvin näkyvillä Lahden Klubitalon jäsenet, Päijät-Hämeen keskussairaalan psykiatrian osasto sekä Diagnosis Free Zone -kampanja, joka on leimautumisen vastainen.

Illan ohjelmassa käsitellään, mitä tapahtuu, kun mieli sairastuu, kuinka masennusta tulisi hoitaa ja miten skitsofrenian kanssa voi elää. Arman Alizad kysyy myös Facebook-päivityksessään, mikä on normaali.

- Ja kuka meistä ei olisi joskus vähän masentunut, voimaton tai rikki. Itse ainakin tiedän olevani useinkin rikki henkisesti.

Alizad kertoo illan jaksossa myös käyvänsä itse terapiassa, koska hän tekee paljon töitä ja olevansa melko raskaiden aiheiden parissa Suomessa ja ulkomailla.

- Koen useinkin väsymystä tai masennusta. Käyn aina silloin tällöin terapiassa vain sen takia, että käyn puhumassa ja purkamassa näitä asioita.

Alizad ei halunnut lääkäriltä lääkkeitä. Arman Pohjantähden alla - nettisivuilla psykologi Aki Kopakkala kertoo, että Suomessa syö noin puoli miljoona ihmistä mielialalääkkeitä ja noin puolitoista miljoonaa mieleen vaikuttavia lääkkeitä.

Arman Alizad kannattaa diagnoosivapaa alue -kampanjaa.

Lahden Klubitalo tukee

Lahden Klubitalo on mielenterveyskuntoutujien ja palkatun henkilökunnan muodostama yhteisö, joka tarjoaa jokaisen omista tarpeista lähtevää toimintaa ja vertaistukea. Tavoitteena on parantaa kuntoutujien elämänlaatua, vähentää sairaalahoidon tarvetta ja tukea opiskelussa ja työllistymisessä.

Klubitalon jäseniksi voivat hakeutua henkilöt, joilla on ollut mielenterveysongelmia. Jäsenyys on vapaaehtoinen, maksuton ja aikarajoitteeton.

- Unelmamme on, että mielenterveysongelmista huolimatta jokainen voisi toteuttaa itseään kykyjensä mukaisesti ja olla yhteiskunnassa arvostettu ja tasavertainen ystävä, naapuri, työkaveri ja opiskelutoveri.

Arman Pohjantähden alla -sarjaa esitetään tiistaisin kello 22 Nelosella sekä Ruutu.fi:ssä. Kymmenosainen dokumenttisarja käsittelee Suomea ja suomalaisuutta, suomalaista yhteiskuntaa ja aiheita, jotka puhuttavat tai pelottavat meitä.

Arman Pohjantähden alla - mielenterveysjakso tänään kello 22 Nelosella.

Jakso uusitaan keskiviikkona kello 22 Jimillä, torstaina kello 23 Nelosella, lauantaina kello 23 Jimillä ja sunnuntaina kello 23.45 Nelosella.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi