Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Lahtelainen Jari-Pekka Siivonen on suoratoistopalveluiden suurkuluttaja - "En palaisi enää tv:n orjaksi"

Jari-Pekka Siivosen televisio on yhtäkuin suoratoistopalvelu. Kuva: Sami Kuusivirta

Lahtelainen Jari-Pekka Siivonen on suoratoistopalveluiden urheilusisältöjen suurkuluttaja.

Hän seuraa jääkiekkoa, jalkapalloa, jenkkifutista, pyöräilyä - ja montaa muuta lajia.

- Suuri osa urheilusta tulee katsottua Viaplayn kautta. Paketin kuukausihinta on noin 35 euroa, mutta se maksaa kyllä itsensä takaisin. Pitäähän ihmisellä jotain harrastuksia olla, hän sanoo.

Edellisyön NHL-pelin voi katsoa vaikka aamun työmatkalla

Siivonen käy töissä Espoon Leppävaarassa ja kulkee työmatkansa junalla.

- Minulla on oikeastaan aina iPad mukanani. Se on aktiivikäytössä työmatkoillakin, katson aika usein urheilua. Esimerkiksi NHL-pelit tulevat suorana alkuyöstä, mutta ne voi katsoa kahden vuorokauden ajan palvelusta. Työmatkat sujuvat leppoisasti, Siivonen naurahtaa.

Koko perhe käyttää suoratoistopalveluita. Viaplayn lisäksi käytössä on maksuton Areena ja maksullisista palveluista Ruutu+, DNA-tv sekä NFL Game Pass.

- Nämä nykyiset paketit ovat toistaiseksi riittäneet. Tytär katsoo sarjoja ja elokuvia, Teemu ja supertähdet -sarjaa katsoo koko perhe, ja oma juttuni urheilun lisäksi on Vain elämää. Sitä on tullut seurattua kaikki kaudet.

Ruutu+-palvelun kautta näkee monesta Nelosen sarjasta jaksoja ennakkoon, yleensä viikkoa ennen kyseisen jakson tv-ensi-iltaa.

- Joskus tulee katsottua Vain elämää -jakso ennakkoon. En seuraa ketään yksittäistä artistia, mutta Samu Haber on ollut tämän kauden positiivinen yllätys. Kaveri osaa oikeasti laulaa suomeksi.

"Onnen päivät olisi kova juttu"

Sarjamaratoneja Siivonen ei harrasta, tosin Rillit huurussa -sarjaa hän katsoo mielellään. Sarja on DNA-tv:n kautta jatkuvassa tallennuksessa, jolloin sitä voi katsoa jakson tai pari silloin, kun on aikaa.

Suoratoistopalvelut ovat muuttaneet Siivosen tv-sisältöjen kulutustottumuksia. Tarjonnasta voi valita sen, mikä itseä kiinnostaa, ja tallenteen voi katsoa silloin, kun se itselle parhaiten sopii.

- Paluuta entiseen tv:n katseluun ei kyllä ole, kun suoratoistot toimivat näin hyvin.

Joskus Siivonen tosin istuu television ääreen, esimerkiksi uutisten aikaan.

- Samoin silloin, kun sieltä sattuu tulemaan jokin ohjelma, jota seuraan. En kuitenkaan aikatauluta tekemisiäni tv-tarjonnan mukaan, kuten ehkä aiemmin tuli tehtyä.

Suoratoistopalveluihin perheessä siirryttiin, kun taloyhtiö vaihtoi palveluntarjoajaa. Siivonen päätti, ettei ota enää erillisiä maksukanavia.

Joitakin takavuosien tv-sarjoja on tullut ikävä.

- Onnen päivät on sellainen, jota varmasti katsoisin, jos se olisi jossain suoratoistopalvelussa. Se olisi kova juttu. Kaikkea ei tietenkään saa, ja palveluiden oma kapasiteettikin on rajallinen.

Suoratoistopalveluiden kautta voi katsoa sisältöjä myös yhteisöllisesti. Siivonen kertoo, että osa jääkiekko- tai jalkapallopeleistä katsotaan yhdessä kaveriporukan kanssa.

- Tärkeimmät matsit ja urheilutapahtumat, kuten Superbowl tai vastaava, katsotaan yhteisessä kisakatsomossa. Älylaite on helppo liittää televisioon.

Joskus tuoreita pelejä kommentoidaan myös sosiaalisessa mediassa.

- Jos minulla on matsi vielä jostain syystä katsomatta, yritän pysytellä poissa Facebookista, siihen asti, että olen ehtinyt katsoa pelin itsekin.

Piia Kujala
piia.kujala@mediataloesa.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat:

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi