Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Tavaratalon lehti juhlistaa Suomea rajulla juutalaiskirjoituksella, sama teksti löytyy yllättäen vanhasta Magneettimediasta

Kuva: Kuvakaappaus KauppaSuomen näköislehdestä

Lahdessakin tavarataloa pyörittävän J. Kärkkäinen -yhtiön KauppaSuomi-ilmaisjakelulehden tuoreessa numerossa julkaistiin aukeaman kirjoitus suomalaisen koulukasvatuksen tilasta. Otsikolla "Kouluista tehtiin poliittisia aivopesukeskuksia - ketkä ovat syyllisiä?" kirjoittajaksi on merkitty Arvi Pihkala.

KauppaSuomen päätoimittaja Reetta Reinman perustelee kirjoitusta Iltalehdessä sillä, että lehdessä ilmestyy Suomen 100-vuotisjuhlavuonna juttusarja, jossa tarkastellaan suomalaista yhteiskuntaa eri näkökulmista. Reinman pitää kirjoitusta perusteltuna, koska se on herättänyt paljon keskustelua ja huomiota. On paikallaan keskustella suomalaisesta koululaitoksesta, hän sanoo Iltalehdelle.

Reinmanin mukaan Arvi Pihkala on todellinen henkilö, ei nimimerkki.

Arvi Pihkalan samansisältöinen juttu julkaistiin Magneettimediassa jo joulukuussa 2015. Tuolloin kirjoitus ilmestyi osana juutalaiset ja rasismi -sarjaa ja se pyrki kirjoittajansa mukaan selvittämään, ketkä ovat "suomalaisille koululaisille syötetyn pakkomonikulttuurisuuspropagandan" takana.

Molemmissa kirjoituksissa Pihkala nostaa "opetusjärjestelmän rapauttajina" esiin muun muassa suomalaisprofessori Karmela Liebkindin ja antropologi Israel Ehrenbergin.

J. Kärkkäinen oli ensimmäisen kirjoituksen ilmestyessä jo luopunut rasistiseksi ja juutalaisvastaiseksi leimautuneesta Magneettimediasta. Sen seuraajaksi perustetun KauppaSuomen luvattiin kertovan "kaikesta siitä mikä kaupallisesti liittyy kotiin, perheeseen, asumiseen ja suomalaisten vapaa-aikaan".

Magneettimedia hyökkäsi maanantaina Iltalehteä vastaan syyttäen sitä valehtelusta.

Iltalehden juttu

Juttu KauppaSuomen näköislehdessä

Juttu Magneettimediassa 2015

Magneettimedia Iltalehden jutusta

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi