Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

IS: Sotilas kantoi rynnäkkökivääriä mukanaan Padasjoen ABC:n kahvilinjastolla

Sotilaiden velvollisuus on pitää aseistaan huolta niin, että ne pysyvät tallella ja valvonnassa. Kuva: Mirja Hussain

Padasjoen ABC:n asiakas hämmästyi keskiviikkoiltana, kun yksi kahvia juomaan tulleista sotilaista kantoi mukanaan rynnäkkökiväärin näköistä asetta, kertoo Ilta-Sanomat.

Padasjoen Tarusjärvellä on harjoitusalue, jota muun muassa Panssariprikaati käyttää paljon. Sotilaat ovat hyvin tuttu näky myös ABC:llä. Asiakkaan mukaan hän ei ole kuitenkaan aiemmin nähnyt kenenkään tulleen sisään kiväärien kanssa. Hän ihmettelee myös sitä, oliko moinen sallittua.

Ilta-Sanomien haastattelema kapteeni Joona Hakulinen Panssariprikaatista kertoo, että aseiden kantaminen on normaalia toimintaa. Sotilaiden velvollisuus on pitää aseistaan huolta niin, että ne pysyvät tallella ja valvonnassa.

- Sotilas on tässä tehnyt ratkaisun pitää aseen itse sen sijaan, että olisi jättänyt sen muualle.

Ohjeistus ei määrittele, millä tavalla aseesta pitää huolehtia. Hakulisen mukaan rynnäkkökiväärin kantaminen julkisella paikalla ei riko lakia tai palveluohjesääntöä.

Hakulinen ei ota kantaa siihen, tekikö sotilas tässä tapauksessa arviointivirheen. Hän ei osaa myöskään sanoa, oliko asiakkaan kuvaama sotilas Panssariprikaatista. Hänen mukaansa prikaatilla on kyllä meneillään alueella sotaharjoituksia.

Myös everstiluutnantti, turvallisuuspäällikkö Hannu Koivisto puolustusvoimista sanoo Ilta-Sanomille yleisohjeen olevan, että sotilas pitää huolen aseestaan. Yleispätevää säännöstä aseen säilyttämispaikasta esimerkiksi taukojen aikana ei ole - eli jätetäänkö aseet esimerkiksi vartioituun autoon.

Marja-Liisa Aidantausta
marja-liisa.aidantausta@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen