Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Päijät-Hämeessä avotulentekokielto - silti useita maastopaloja karkasi roskien poltosta ja kulotuksesta

Kuva: ESS/Arkisto

Päijät-Hämeen pelastuslaitos määräsi keskiviikkona maakuntaan avotulentekokiellon ruohikkopalojen vaaran vuoksi. Silti eri puolilla Päijät-Hämettä syttyi iltapäivän ja illan mittaan useita paloja, jotka lähtivät karkuun roskien poltosta tai kulotuksesta. Pelastuslaitos päättää varhain torstaiaamuna, jatkuuko avotulikielto.

Pelastuslaitos sai keskiviikkona ensin hälytyksen Asikkalan Kopsuontielle kello 13.48. Siellä tuli karkasi maastoon roskien poltosta. Liekit lähtivät nousemaan jyrkkää ja vaikeakulkuista rinnettä pitkin ylöspäin eivätkä uhanneet rakennuksia. Metsämaastoa paloi noin 6 000 neliömetrin verran. Tuli kärvensi pintakasvillisuuden, mutta ei noussut puihin.

Orimattilan hälytys tuli noin kello 15, kun Naulasaarentien tuntumassa kulotettiin peltoa, mutta tuli lähti siitä laajemmalle kuin piti. Ylimääräistä peltoa ja kahden metsäsaarekkeen pintamaata ehti palaa muutaman hehtaarin verran.

Pukkilassa riistäytyi tuli Ruhantien varrella kulotuksesta isoon kuusiaitaan ja uhkasi levitä viereisiin rakennuksiin noin kello 15. Pelastuslaitos sai palon leviämisen estetyksi.

Lahden Nastolassa Säyhteentiellä paloi puoli kuuden aikaan 1,5-2 hehtaaria peltoa ja metsänreunaa, kun yksityisen kaatopaikan roskia oli alettu polttaa ja tuli levisi ympäristöön.

Illalla puoli kuuden aikoihin pelastuslaitos kävi sammuttamassa Sysmän Ohrasaaressa maastopalon, jossa tuli kärvensi noin 30 metriä pitkän ja yhtä leveän alueen.

Varttia vaille kahdeksan palokunta pyydettiin apuun Orimattilan Rautamäentielle, jossa kärventyi muutamia satoja neliöitä heinikkoa roskien polton vuoksi. Asukkaat saivat kuitenkin itse tukahdutettua palon, ja pelastuslaitos kasteli vielä maaston.

Lähes kaikki tarvittiin apuun

Pelastuslaitoksella oli niin paljon tehtäviä, että lähes kaikki maakunnan palokunnat olivat liikkeellä.

Sammutustöissä olivat muun muassa Lahden, Nastolan, Orimattilan, Hollolan ja Heinolan palokunnat sekä Asikkalan ja Padasjoen sopimuspalokunnat.

Marja-Liisa Aidantausta
marja-liisa.aidantausta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi