Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Adoptiomahdollisuudet Thaimaasta paranevat, Pelastakaa Lapset etsii uusia perheitä

Pelastakaa Lapset -järjestö kertoo, että Thaimaasta adoptointeja voi lisätä uuden yhteistyökumppanin ansiosta. Kuvituskuvaa. LEHTIKUVA / Roni Rekomaa

Pelastakaa Lapset etsii uusia adoptioperheitä erityisesti Thaimaasta ja Filippiineiltä adoptoitaville pienille lapsille. Järjestö kertoo, että adoptioiden määrää on mahdollista lisätä thaimaalaisen uuden paikallisen yhteistyökumppanin vuoksi. Suomesta ei jätetä niin monia adoptiohakemuksia kuin olisi mahdollista.

– Vapaita hakemuspaikkoja on tällä hetkellä runsaasti, joten pulaa hakijoista on, sanoo Pelastakaa Lapset -järjestön kansainvälisen adoptiopalvelun päällikkö Irene Pärssinen-Hentula.

Thaimaa ja Filippiinit edellyttävät, että adoptiohakijat ovat naimisissa, eri sukupuolta ja alle 50-vuotiaita. Ikärajoissa on joitain maakohtaisia vaihteluita, mutta ne ovat aina alle 50 vuotta. Thaimaasta voi tietyin edellytyksin adoptoida myös yksinhakija.

Pärssinen-Hentula arvioi, että adoptioperheiden vähyyteen vaikuttaa muun muassa, että perheellistyminen on muutoinkin hitaampaa kuin aikaisemmin.

Suomeen adoptoitiin Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2015 noin 120 lasta ulkomailta. Ulkomaisten adoptioiden määrä väheni selvästi vuodesta 2014.

Eniten Suomeen adoptoitiin lapsia Etelä-Afrikasta, Kiinasta ja Thaimaasta.

Pelastakaa Lapset ry:n lisäksi kansainvälisiä adoptioita hoitaa Interpedia. Helsingin kaupungin adoptiopalvelu ei ota enää uusia asiakkaita.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi