Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Vuokralainen ei ilmoittanut parin euron tiivisteen vuotamisesta - maksettavaksi yli 20 000 euron lasku

Kuva: Armi Salonen

Vuokra-asunnon haltijan laiminlyönti kävi hänelle kalliiksi.

Lahtelaisen miehen vuokraaman asunnon keittiön hana oli tiivisteen kulumisen takia vuotanut. Vesi oli kastellut allaskaapin ja valunut kellarikerrokseen ja tippunut taloyhtiön hallituksen jäsenen päälle.

Taloyhtiö korjasi vaurion ja vaati asukasta maksamaan 6 300 euron laskun, koska hän ei ollut ilmoittanut havaitsemastaan viasta. Vuokralainen ei saapunut käräjäoikeuden istuntoon, joten oikeus antoi yksipuolisen tuomion ja velvoitti miehen maksamaan myös taloyhtiön 3 800 euron oikeudenkäyntikulut.

Vuokralainen haki takaisinsaantia eli oikeuden päätöksen purkua. Hän väitti, ettei ollut havainnut hanan vuotamista. Asunnossa oli vuokralaisen mukaan ollut useita vuotoja, joita ei vuokralaisen mukaan ollut korjattu kunnolla. Taloyhtiö oli itse menetellyt väärin.

Käräjäoikeuden kuulemat todistajat kertoivat toisin. Heidän mielestään vuoto oli ollut helposti nähtävillä. Oikeus velvoitti vuokralaisen korvaamaan korjauskustannukset sekä maksamaan taloyhtiön 7 600 euron oikeudenkäyntikulut.

Vuokralainen valitti hovioikeuteen, jonka mielestä vuokralaisen on täytynyt havaita vesivahinko jo ennen kuin se ehti vaurioittaa rakenteita.

Hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden ratkaisua. Se määräsi vuokralaisen maksamaan taloyhtiön 6 100 euron oikeudenkäyntikulut hovioikeudessa.

Mikko Kivelä
mikko.kivela@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X