Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Lahden Antiikki- ja keräilymessuilla pirteä alku - myyjiä olisi tullut puolet enemmän kuin tiloihin mahtuu

Lahdessa perinteisesti pääsiäisenä järjestettävät Antiikki- ja keräilymessut sujuivat lauantaina hyvin. Kävijöitä oli runsaasti, ja yhtä hyvää menestystä uumoillaan sunnuntaille. Tänäkään vuonna kaikki Jokimaan tiloihin pyrkineet kauppiaat eivät mahtuneet mukaan. Nyt paikalla on myyjiä 50 osastolla.

- Lahden tapahtuma tunnetaan hyvin, sillä on jo yhdeksän vuoden perinteet. Tänäkin vuonna jouduimme myymään tiloihin pyrkineille myyjille jo monta kuukautta ei oota. Luultavasti heitä olisi ollut tulossa paikalle kaksi kertaa enemmän kuin tiloihin mahtuu, kertoo tapahtumatuottaja Torsti Nieminen ExpoNovasta.

Niemisen mukaan messuilla on tavaraa laidasta laitaan aina 1700-luvun talonpoikaisantiikista tämän päivän designiin.

- Mutta kovinta huutoa nyt on 1950- ja 1960-luku. Vintagetyylinen sisustus kiinnostaa etenkin nuorempia harrastajia. Heitä kiinnostavat eri asiat kuin vanhempia keräilijöitä, ja perinteinen keräily on vähän hiipumassa.

Messut jatkuvat vielä pääsiäissunnuntaina aamukymmenestä iltaneljään Jokimaan ravikeskuksen Toto-hallissa. Siellä on nähtävillä muun muassa antiikkiesineitä, tauluja, laseja, astioita, kirjoja, rahoja, postikortteja ja -merkkejä, koruja, hopeaesineitä, kelloja, kunniamerkkejä ja tekstiilejä.

Perinteiseen tapaan Päijät-Hämeen numismaatikoiden osastolla arvioidaan messuvieraiden tuomia markkoja ja rahoja. Lisäksi kahdellakin osastolla arvioidaan sotilas- ja ansiomerkkejä ja mitaleita.

Torsti Niemisen mukaan pääsiäismessuilla käyvät lauantaisin etenkin kauempaa tulevat ammattilaiset ja keräilijät. Sunnuntaina lähtevät messuja katselemaan harrastajat erityisesti Lahdesta ja lähiseudulta.

Marja-Liisa Aidantausta
marja-liisa.aidantausta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi