Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Kärsimystie kokoaa illalla väkeä Helsingin keskustaan

Helsingin keskustassa järjestetään illalla perinteinen Via Crucis -pääsiäisvaellus. Vuonna 2014 Jeesusta esitti Ilkka Villi (kuvassa). LEHTIKUVA / Jussi Nukari

Tänään illalla järjestettävä Via Crucis -pääsiäisvaellus kokoaa Helsingin ydinkeskustaan todennäköisesti tuhansia ihmisiä. Tapahtuman tuottajan Milla Tommilan mukaan yleensä esitystä seuraa noin 10–15 000 katsojaa. Yleisömäärään vaikuttaa erityisesti sää.

Helsingin poliisista kerrotaan, että tapahtuman aikana virkapukuisten poliisien määrää lisätään normaalista, kuten yleensä yleisötapahtumien yhteydessä. Lisäksi osallistujien turvallisuus pyritään takaamaan esimerkiksi liikennejärjestelyillä.

Tänä vuonna Via Crucis toteutetaan naisten esittämänä. Reitti kulkee Suomen Pankin kautta tuomiokirkolle.

Pitkäperjantaina muistetaan Golgatan tapahtumia

Kristityt viettävät tänään pitkäperjantaita eri puolilla maailmaa. Päivän raamatunteksteissä seurataan Golgatan tapahtumia; Jeesus ristiinnaulitaan ja hän kuolee ihmisten syntien sovittamiseksi.

Suomen luterilaisissa kirkoissa pidetään niin sanottuja sanajumalanpalveluksia, joihin ei liity ehtoollista. Yleisilme on muutoinkin normaalia karumpi: liturginen väri on musta, alttarin kynttilät on sammutettu tai niitä ei lainkaan ole. Urkuja ei käytetä.

Suomen ortodoksinen kirkko viettää suureksi perjantaiksi kutsuttua päivää samaan aikaan luterilaisen kirkon kanssa. Tänä vuonna päivän vietto osuu samaan aikaan myös muissa Venäjän ja Kreikan ortodoksikirkoissa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi