Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Lahden isossa huume- ja asejutussa kahdelle yli 6 vuotta vankeutta

Kuva: Poliisi

Päijät-Hämeen käräjäoikeus on tuominnut huume- ja asejutun kuudesta syytetystä kolmelle ehdotonta vankeutta.

Kovimman tuomion sai Pasi Eerik Kakko (s. 1972), jolle oikeus määräsi törkeästä huumausainerikoksesta ja kolmesta muusta rikoksesta 6 vuotta ja 9 kuukautta vankeutta. Kakolle vuosi sitten huhtikuussa määrätty ehdollinen vankeusrangaistus pantiin samalla täytäntöön. Juha-Matti Mäntysen (s. 1983) oikeus tuomitsi kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta 6 vuoden ja 1 kuukauden vankeuteen.

Jani Kristian Tammisen (s. 1994) tuomio kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta ja törkeästä ampuma-aserikoksesta oli 3 vuotta ja 6 kuukautta vankeutta.

Teot tapahtuivat viime vuonna. Huumausainerikoksissa oli kyse noin 1,5 kilosta amfetamiinia ja 4 000 ekstaasitabletista sekä marihuanasta. Huumeita oli myyty myös Helsinkiin.

Yhden syytetyn asunnossa oli muun muassa konepistooleja ja katkaistu haulikko sekä patruunoita.

Syyttäjä vaati Mäntyselle ja Tammiselle rangaistusta myös vuonna 2015 tehdystä törkeästä huumausainerikoksesta. Syytteen mukaan toinen syytetyistä oli pitänyt hallussaan 2,1 kiloa amfetamiinia ja lähes 4 400 ekstaasitablettia ja myynyt osan huumeista miehelle, joka sittemmin tuomittiin Iitissä syksyllä 2015 tehdystä murhasta ja jolta toinen syytetyistä oli ostanut huumeita.

Näyttö ei riittänyt, joten kummankin syyte hylättiin.

Oikeus hylkäsi UB-jäsenen rangaistuksen koventamisperusteen

Oikeus passitti kaksi syytettyä Mikkelin vankilaan ja yhden Kuopioon.

Kolme muuta syytettyä tuomittiin vuoden, puolentoista ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Oikeus velvoitti viisi syytettyä korvaamaan valtiolle rikoksen tuottamana taloudellisena hyötynä yhteensä noin 96 000 euroa. Tästä Kakon osuus on vajaat 37 000 euroa.

Syyttäjä vaati Kakolle määrättävää rangaistusta kovennettavaksi sillä perusteella, että hän on tehnyt rikokset rikollisryhmä United Brotherhoodin jäsenenä. Todistajana kuullun KRP:n edustajan mukaan syytetty on Lahden seudulla jengin henkinen johtaja.

Oikeudelle esitetty näyttö ei kuitenkaan riittänyt osoittamaan, että syytetty olisi tehnyt rikokset ryhmän jäsenenä ja sen yhteiseksi hyväksi, mitä koventamisperusteen soveltaminen olisi edellyttänyt.

Juttua täydennetty kello 17.45

Etelä-Suomen Sanomat
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi