Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Kymmenet mielenosoittajat vastustavat turvapaikanhakijoiden palautuksia Helsingissä

Mielenosoittajia on kokoontunut Helsinki-Vantaan lentokentälle. LEHTIKUVA / SEPPO SAMULI

Kymmenet ihmiset ovat kokoontuneet Helsingissä Pasilan poliisitalon eteen vastustamaan turvapaikanhakijoiden pakkopalautusta Afganistaniin. Mielenosoituksen järjestäjien mukaan Helsinki-Vantaan lentokentältä on myöhään illalla lähdössä Kabuliin lento, jolla palautetaan kymmeniä ihmisiä Afganistaniin. Helsingin Sanomat kertoi asiasta aiemmin tänään.

Mielenosoitusta on järjestämässä Stop Deportations Finland -verkosto. Järjestäjien mukaan lennolle on noudettu ihmisiä ainakin Helsingistä ja Turusta. Yhteensä palautettavia on kymmeniä, järjestäjät kertovat.

Mielenosoittajia on kokoontunut myös lentokentälle. Sosiaalisessa mediassa julkaistiin iltayhdeksän jälkeen video ja valokuvia, joiden perusteella matkustajaterminaalissa näytti olevan paikalla korkeintaan joitain kymmeniä mielenosoittajia.

Vihreiden eduskuntaryhmä vaatii, että palautukset Afganistaniin keskeytetään, koska maan turvallisuustilanne on heikentynyt.

– Suomi ei voi olla maa, joka käännyttää pakolla lapsia ja ilmeisesti jopa raskaana olevan naisen hengenvaaraan. Käännytykset on heti keskeytettävä, vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö kirjoittaa tiedotteessa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi