Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Tulli on paljastanut lisää Tor-verkon verkkohuumekauppoja

Tutkinnan yhteydessä takavarikoitiin muun muassa heroiinia, kokaiinia ja amfetamiinia. LEHTIKUVA/handout/Tulli

Tulli kertoo paljastaneensa lisää anonyymin Tor-verkon Silkkitiellä toimivia verkkohuumekauppoja. Paljastukset ovat jatkoa viimevuotiseen suureen verkkohuumekauppajuttuun. Vyyhden päätekijöiden osalta käräjäoikeuskäsittely on alkanut jo vuodenvaihteen tietämillä.

Joulukuussa Tulli otti kiinni henkilön, joka on jatkanut pimeän verkon huumebisneksiä. Noin 30-vuotiasta miestä epäillään osallisuudesta muun muassa heroiinin, kokaiinin, metamfetamiinin ja ekstaasitablettien välitykseen. Epäilty on ollut vangittuna kiinniotosta lähtien.

Esitutkinnoissa on kaiken kaikkiaan tunnistettu satoja huumausaineita ostaneita.

Tapausvyyhdessä on kyse loppukesästä uutisoidusta Tor-verkon laajasta verkkohuumebisneksestä. Tulli paljasti viime huhtikuussa Hollannista Suomeen salakuljetetun erittäin vaarallisen, erilaisten kovien huumeiden lastin. Sen katukauppa-arvo olisi ollut toista miljoonaa euroa, ja huumeista olisi saanut satoja tuhansia käyttöannoksia. Päätekijät jäivät kiinni.

Joulukuussa kiinni otettu epäilty on jatkanut verkkohuumekaupan alakaupoille toimitettavien huumeiden maahantuontia ja hänen epäillään järjestelleen Hollannin huumelastin rahoitusta, Tulli kertoo.

Epäillyn kotiin tehdyssä etsinnässä löytyi muun muassa tuhansia ekstaasitabletteja, marihuanakasvattamo ja digitaalista bitcoin-valuuttaa noin 80 000 euron arvosta.

STT

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen