Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Vastaanottokeskuksessa paloi: liekeissä yhden huoneen sängyt, patjat ja vuodevaatteet - poliisi otti sytyttämisestä epäillyn kiinni

Kuva: Toni Koskipuro

Lahden Hennalan vastaanottokeskuksessa paloivat maanantaina iltapäivällä yhden asuinhuoneiston sängyt, vuodevaatteet ja patjat. Paloa epäillään tahallaan sytytetyksi.

Poliisi otti kiinni rakennuksessa asuneen miehen, jota epäillään tuhotyöstä.

Rakennuksen asukkaat ja henkilökunta evakuoitiin rakennuksesta palon vuoksi. Poliisin mukaan tuhotyöstä epäillään rakennuksessa asunutta miestä.

Samaan aikaan toinen vastaanottokeskuksen asukas aiheutti sen verran häiriötä, että asian selvittämiseen tarvittiin poliisipartiota.

Päijät-Hämeen pelastuslaitos sai hälytyksen paikalle noin kello 16.50. Tuli riehui entisen kasarmirakennuksen yhdessä toisen kerroksen huoneistossa, joka vaurioitui niin pahoin, että se on nyt käyttökiellossa. Savua pääsi myös saman käytävän varrella olleeseen pariinkymmeneen muuhun huoneistoon.

Kaksi alkusammutukseen osallistunutta henkilöä ehti hengittää savua, ja ensihoito tarkasti heidän vointinsa. Kumpaakaan ei tarvinnut viedä sairaalaan.

Silminnäkijöiden mukaan Hennalan entisen kasarmin pihalla oli sammutustöiden aikana kuusi palolaitoksen autoa, neljä ambulanssia ja kolme poliisiautoa. Tuolloin parista ikkunasta nousi ylös savua, mutta tunnelma oli rauhallinen.

Uutista on täydennetty poliisin antamilla tiedoilla kello 20.49.

Marja-Liisa Aidantausta
marja-liisa.aidantausta@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X