Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Korjataanko homekoulut? Puolueiden puheenjohtajat vastasivat

Lauantain kuntavaalipaneelissa puhuttiin muun muassa koulujen mittavista sisäilmaongelmista. Pääministeri Juha Sipilä (kesk) kehotti kuntapäättäjiä rakentamaan rohkeasti uutta sisäilmaongelmaisten koulujen tilalle. Kuva: MIrja Hussain

Lahden Konserttitalossa lauantaina järjestetyssä puheenjohtajapaneelissa keskusteluun nousivat paitsi sivistykseen ja koulutukseen liittyvät asiat, myös koulujen sisäilmaongelmat.

Puheenjohtajat saivat tilaisuuden ehdottaa, millä tavoin massiivinen homekouluongelma voitaisiin ratkaista.

RKP:n Anna-Maja Henriksson arvioi, että koulujen sisäilmaongelmat ovat tulevaisuudessa yhä useamman kuntapäättäjän päänvaivana.

- Eikä hometta saa poistettua ilman rahaa. Se on mahdoton yhtälö. Sari Essayah (kd.) oli kuullut Lahden koulujen mittavista sisäilmaongelmista.

Tervettä järkeä tarvitaan myös tilojen huollossa. Kristillisdemokraattien Sari Essayah

- Rakennusvalvonta on äärimmäisen tärkeässä roolissa rakennusvaiheessa, mutta on muistettava myös se, että tiloja pitää osata hoitaa oikein. Tiedän, että takavuosina monessa kunnassa säästettiin niin, että lyötiin kesäajaksi kouluista ilmastoinnit pois. Tervettä järkeä tarvitaan myös tilojen huollossa, Essayah painotti.

Perussuomalaisten Sampo Terhon mukaan täytyy olla kattava ymmärrys siitä, miten "tällainen kansallisen tason katastrofi on voinut tapahtua."

- On tiedettävä syyt ja taustat, ennen kuin aletaan syytää rahaa uusien koulujen rakentamiseen, ettei tehtäisi yhtä huonoa jälkeä uudestaan.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kehottaa kuntia rakentamaan rohkeasti uuden tilan tai saneeraamaan olemassa oleva.

Uusien, sisäilmaongelmaisten koulujen asiaakin on jo viety eteenpäin. Hallitus on päättänyt tehdä selvityksen, joka käsittelee sitä, mitä julkiselle rakentamiselle voidaan tehdä, että lisäongelmilta vältytään.

- Kun koulujen rakennuttajia kilpailutetaan, kuntapäättäjät voisivat miettiä, pitäisikö rakennuttajalla olla vaikkapa 10-15 vuoden homeeton historia, jotta laatutekijästä tulee ykkönen, Sipilä pohti.

Piia Kujala
piia.kujala@mediataloesa.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X