Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Lahdessa saa ajella nyt linja-autolla myös päivälipulla

Pahviselle Waltti-kortille voi ladata 1-7 päivän lipun. Lippuun ei voi ladata lisää päiviä jälkikäteen. Kuva: Noora Kiiskinen

Lahdessa otetaan käyttöön Waltti-kertakortille ladattava päivälippu hiihdon MM-kilpailujen yhteydessä. Pahviselle kortille voi ostaa päivälipun 1-7 päivälle ja neljälle eri vyöhykkeelle.

Halvimmillaan eli vyöhykkeellä AB (Lahden kaupunki ilman Nastolaa) matkustettaessa yhden päivän päivälippu maksaa 8 euroa. Päivälippu tulee Lahden Seudun Liikenteen nettisivujen mukaan halvimmaksi, jos tekee vähintään kolme matkaa päivässä.

Kisavieraat voivat uutuuden myötä kulkea kisapaikoille linja-autoilla, ja jatkossa uusi lipputyyppi on myös muiden sitä tarvitsevien kuten turistien käytössä.

Kertakorttia käytetään tiedotteen mukaan akkreditoitujen toimittajien ja vapaaehtoisten työntekijöiden päivälippuna. MM-kisoihin odotetaan yli 200 000 kisavierasta, 1 500 median edustajaa ja 700 urheilijaa kuudestakymmenestä eri maasta.

- Tällaista päivälippua on jo pitkään odotettu ja on hienoa, että voimme lanseerata sen juuri nyt näissä Lahden omissa juhlakisoissa, joukkoliikennelogistikko Kim Venesjärvi Lahden seudun liikenteestä kertoo.

Kertakortille ladattavat päiväliput tulevat myyntiin tiistaina 21. helmikuuta. Niitä myydään Lahti-Pisteessä Kirkkokatu 31:ssä, torin ja Trion R-kioskeissa, Lehtimäki Liikenteellä (Kukkastie 5), Heinolan kaupunginkirjastossa (Kauppakatu 12) ja Matkakeskuksen R-kioskissa, joka palvelee etenkin Lahteen saapuvia matkailijoita ja kisaturisteja. Lahden Matkakeskuksen R-kioski myy kisojen ajan ainoastaan 1-7 päivän lippuja AB-vyöhykkeille. R-kioskissa ei vielä kisojen aikana ole sellaista laitetta, joka mahdollistaisi muiden lippujen myynnin. Venesjärvi neuvoo muille vyöhykkeille lippuja tarvitsevia käyttämään keskustan muita lipunmyyntipisteitä.

Muilta paikkakunnilta tuleville kisavieraille Venesjärvi muistuttaa, että oman joukkoliikennealueen Waltti-matkakorttiin ladattua arvoa voi käyttää matkustamiseen myös Lahden seudun liikenteessä.

Lisätty 21.2. klo 15:15: tieto lipun hinnasta.

Anne Honkanen
anne.honkanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi