Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Aaltosen ehdokkuus yllätti kokoomuksen valtuustoryhmän johtajan

Kokoomuksen valtuustorymän puheenjohtaja Milla Bruneaun mukaan Kalle Aaltosen mahdollinen kuntavaaliehdokkuus mietityttää monia kokoomuslaisia. Kuva: Katja Luoma

Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Milla Bruneau (kok.) kertoo olleensa tiistai-iltana hyvin yllättynyt siitä, että halllitus päätyi esittämään perussuomalaisten kaupunginvaltuutetun Kalle Aaltosen ehdokkuutta.

- Se tuli yllätyksenä, että hallituksen enemmistö puolsi Aaltosen ehdokkuutta. Itse olin kuullut asiasta ensimmäisen kerran viikonloppuna vaalitoimikunnassa.

Ei helppo asia

Bruneau haluaa korostaa, että vaaleista huolehtiminen ja ehdokashankinta on kunnallisjärjestön vastuulla, eikä valtuustoryhmällä ole asiassa roolia. Bruneau haluaa asetella sanansa varovasti siksikin, että lopullisen päätöksen kokoomuksen kuntavaaliehdokkaista tekee yhdistyksen ylimääräinen kokous ensi viikon torstaina.

- Kyllä tämä mietityttää, eikä asia ole missään tapauksessa helppo. Varmaan moni kokoomuslainen miettii suhtautumistaan asiaan.

Bruneau arvelee, että yleisesti mietityttäviä asioita ovat Aaltosen yleinen käyttäytyminen, kielenkäyttö, arvomaailma ja niiden mahdollinen ristiriita kokoomuksen arvopohjan ja käyttäytymisetiikan kanssa.

- Irtisanoudun täysin henkilökohtaisella tasolla monesta asiasta, joista Kalle Aaltonen julkisesti puhuu, ja oletan että on myös mieltä.

Kimmo Kangas
kimmo.kangas@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi