Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Kokoomuspoliitikko tyrmää väitteet orjatyön teettämisestä: "Onhan tämä nyt ihan sikamaista"

Francis McCarron ihmetteli sunnuntaina Facebookin Orjafirmat-sivustolla julkaistun päivityksen tarkoitusperää. Kuva: Juha Peurala

Lahden kokoomuksen valtuustoryhmän toinen varapuheenjohtaja, hyvinvointiyhtymän hallituksen puheenjohtaja ja yrittäjä Francis McCarron (kok.) koki sunnuntaina ikävän yllätyksen.

Facebookin Orjafirmat-sivuston päivityksen mukaan McCarronin kelttikoruja myyvä yritys hakisi työntekijää palkattomaan työkokeiluun. Sivustolla julkaistun päivityksen mukaan työntekijälle ei kuitenkaan tehdä heti selväksi, että kyseessä on palkatta tehtävä työ.

- Ystävät vinkkasivat, että tällainen päivitys leviää sosiaalisessa mediassa. Onhan tämä nyt aivan sikamaista, McCarron sanoi.

Hänen mukaansa kyseessä ei alun perinkään ole ollut ilmoitus avoimesta työpaikasta yrityksessä.

- Tässä ei tosiaan ole kyseessä minkäänlainen orjatyön teettäminen tai ilmaisen työvoiman etsiminen. Olemme tarjonneet työttömille nuorille työkokeilujaksoja, joissa he ovat päässeet tutustumaan yritykseemme ja työelämään. Tämä ei ole palkkatyötä, vaan yhteiskunnan työttömille tarjoama työllistymispalvelu. Ja meillä se on johtanut oikeisiin palkallisiin työpaikkoihin eli on toiminut.

McCarronin yrityksessä on ollut vastaavissa työkokeiluissa neljä henkilöä, joista kaksi on palkattu palkkatuella työkokeilun jälkeen.

– Siitä tässäkin on kyse.

McCarron muistuttaa, että työkokeilusta sovitaan yhdessä te-toimiston, yrittäjän ja työkokeiluun tulevan henkilön kanssa.

- Ketään ei näihin hommiin pakoteta tai kiristetä. Valmiita työpaikkojakaan ei ole, vaan työkokeilun kautta katsotaan, sopiiko henkilö juuri kyseiseen tehtävään. Tämä on täysin vapaaehtoisuuteen perustuva järjestelmä, joka voi toisaalta olla porras työelämään.

McCarron ihmettelee nimettömänä jaetun päivityksen tarkoitusta. Blogissaan hän kirjoittaa "En kuitenkaan ole tunnistanut perheyrityksessämme Etelävaltioiden puuvillaplantaasien käytäntöjä".

- Ehkä taustalla ovat sote-asiat, kuka tietää. Joka tapauksessa tämä on ikävää mustamaalausta myös niille muille yrityksille, jotka ovat joutuneet tämän ryhmän kohteeksi.

Lue Francis McCarronin blogi Minut leimattiin orjafirman omistajaksi

Juttua muokattu 14.2. kello 15.12. Korjattu tieto siitä, että McCarron ei ole valtuuston varapuheenjohtaja, vaan kokoomuksen valtuustoryhmän toinen varapuheenjohtaja.

Piia Kujala
piia.kujala@mediataloesa.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi