Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Demokraatti: Kolme puoluetta antaisi suoraan rukkaset Halla-ahon perussuomalaisille

RKP, vihreät ja vasemmistoliitto eivät lähtisi hallitusyhteistyöhön perussuomalaisten kanssa, jos Jussi Halla-ahosta tulisi puolueen puheenjohtaja, Demokraatti kertoo. LEHTIKUVA / Martti Kainulainen

RKP, vihreät ja vasemmistoliitto sulkisivat oven hallitusyhteistyöltä perussuomalaisten kanssa, jos Jussi Halla-ahosta tulisi puolueen puheenjohtaja, Demokraatti kertoo.

– En minä ainakaan näe, että vasemmistoliitto voisi tehdä hänen johtamansa puolueen kanssa yhteistyötä, vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson arvioi Demokraatin haastattelussa.

Andersson uskoo, että Halla-ahon valitseminen voisi vaikuttaa myös perussuomalaisten jatkoon hallituksessa.

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson toteaa, että Halla-aho on niin kaukana RKP:n arvopohjasta, että yhteistyö olisi käytännössä mahdotonta.

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö pitää selvänä, etteivät perussuomalaiset voisi Jussi Halla-ahon johdolla seisoa sellaisen hallitusohjelman takana, mikä kävisi vihreille.

Kristillisdemokraattien puheenjohtajan Sari Essayahin mukaan ratkaisevaa olisi, millainen hallitusohjelma olisi.

Isommat puolueet eivät ota kantaa

Sosiaalidemokraattien puheenjohtaja Antti Rinne ei halua ottaa kantaa perussuomalaisten puheenjohtajavalintaan.

– Sitten kun selviää perussuomalaisten puheenjohtaja, on se sitten Soini tai kuka muu tahansa, tilannetta täytyy tietenkin taas arvioida, Rinne kertoo Demokraatille.

Myöskään kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ja pääministeri Juha Sipilä (kesk.) eivät ota Demokraatin haastattelussa kantaa toisen hallituspuolueen sisäisiin asioihin. Orpon mukaan hallituspuolueen puheenjohtajan vaihdos olisi sen verran merkittävä asia, että sen jälkeen pitäisi arvioida hallituksen jatkoa.

– Sitten aikanaan kokoomus tekee omat ratkaisunsa. On selvää, että me emme osallistu arvojemme vastaiseen hallitustyöskentelyyn, Orpo kertoo Demokraatille.

STT

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Tilaa ESS Verkko Plus 3 kk
vain 7,90 €/kk (norm. 14,50 €)

Tilaa tästä

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X