Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Lahtelainen Suomi Ensin -aktiivi tarkkaili uimahousujen käyttöä Itäkeskuksen uimahallin saunassa

Pontus Söderblom vetää Suomi Ensin -liikkeen Lahden osastoa. Kuva: Juha Peurala

Maahanmuuttokriittinen Suomi Ensin -liike on laajentanut partiointiaan kaduilta uimahalliin. Ryhmä liikkeen aktiiveja järjesti viime lauantaina "uintipartion" Helsingin Itäkeskuksen uimahallissa. Tempauksessa oli mukana lahtelainen kuntavaaliehdokas Pontus Söderblom.

- Tarkkailu järjestettiin, koska Facebookissa tuli pyyntö, että käydään katsomassa tilanne, koska siellä on ollut häiriökäyttäytymistä, Söderblom perustelee partioinnin tarvetta.

Suomi Ensin -aktiivit kertovat uimahalliretken kokemuksista Youtube-videolla. Söderblom kertoo puuttuneensa siihen, että ulkomaalaistaustaiset henkilöt käyttivät uimahousuja saunassa. Hän ohjeisti saunojia asiasta suomeksi ja englanniksi.

- Varsinaista häiriökäyttäytymistä ei ollut muuten kuin sen osalta, että uimahousuja ei riisuttu ennen saunaan tuloa. Seinällä oli ohjeet ja kuvallinen kyltti, jotka olisi pitänyt nähdä. Toiset lähtivät vaihtamaan pois uimahousuja ja toiset ilmeisesti toiseen saunaan, Söderblom kertoo.

Toiset lähtivät vaihtamaan pois uimahousuja ja toiset ilmeisesti toiseen saunaan. Pontus Söderblom

Lisäksi Söderblomin mukaan altaaseen hypittiin vääristä paikoista.

Tutkintapyyntö poliisille

Etelä-Suomen Sanomat sai maanantaina yhteydenoton nimettömänä pysyttelevältä henkilöltä, joka kertoo tehneensä uintipartiosta tutkintapyynnön Helsingin poliisille.

- Jos tutkintapyyntö on tehty sähköisenä rikosilmoituksena, menee pari päivää ennen kuin se kirjautuu järjestelmään, rikoskomisario Jari Illukka Helsingin poliisista kertoo.

Tutkintapyynnön tekijä pyytää poliisia tutkimaan, ovatko uintipartiolle osallistuneet syyllistyneet sukupuolisiveellisyyden julkiseen loukkaamiseen, vainoamiseen, pakottamiseen ja yleisen järjestyksen häiritsemiseen. Tutkintapyynnön tekijän mukaan tapahtumiin liittyy henkilöiden ihonväriin, syntyperään ja uskontoon perustuva vaikutin.

Rikoskomisario Illukka ei halunnut tuossa vaiheessa kommentoida tutkintapyyntöä.

Pontus Söderblomin mielestä tutkintapyyntö on "ihan höpöhöpö-juttua".

- Seurataan mielenkiinnolla, miten tilanne kehittyy.

Keskiviikkona Helsingin poliisilaitos vahvisti Ilta-Sanomille, että sille on tullut tutkintapyyntö asiasta.

Liikuntavirasto tiesi etukäteen

Ilta-Sanomat kertoi keskiviikkoiltana, että Itäkeskusta hallinnoiva Helsingin Liikuntavirasto tiesi etukäteen aktivistien uimahallipartiosta.
– Saimme tiedon sosiaalisen median kautta ja meidän päivystävä esimies oli siellä paikalla, kertoo sisäliikuntapalveluita johtava Petteri Huurre Ilta-Sanomille.

Henkilökunnalta ei kysytty etukäteen lupaa uimapartiointiin. Huurteen mielestä ei kuitenkaan ole tavatonta, että asiakkaat huomauttelevat toisiaan.

Juttua täydennetty 8.2. kello 10.05 tiedolla, jonka mukaan altaaseen oli hypitty vääristä paikoista.

Juttua täydennetty 8.2. kello 19.52 Iltasanomien uutisella, että Liikuntavirasto tiesi etukäteen uimahallipartiosta, ja että Helsingin poliisilaitos on saanut tutkintapyynnön partion toiminnasta.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi