Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Politiikan tutkija: "Berner ei osaa johtaa politiikassa"

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) ilmoitti maanantai-iltana, että selvitys liikenneverkkoyhtiöstä keskeytetään. Kuva: Martti Kainulainen

Erikoistutkija Erkka Railo Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen keskuksesta arvostelee liikenne- ja viestintäministeri Anne Berneriä (kesk.) suorasanaisesti.

- Sori vaan, mutta juuri nyt vaikuttaa siltä, että Berner ei osaa johtaa politiikassa. Ei ole tehtäviensä tasalla, Railo kirjoittaa pikaviestipalvelu Twitterissä. Taustaltaan Berner on yritysjohtaja.

- Eikö tämä #liikenneuudistus ole juuri sitä siiloutumista, jota piti välttää? Berner ja LVM puuhaa omiaan. Kun tullaan ulos, kaikki tyrmää.

#-merkki ja sitä seuraavat sanat muodostavat Twitterissä aihetunnisteen, jonka avulla voi hakea tiettyyn aiheeseen liittyviä viestejä. LVM tarkoittaa liikenne- ja viestintäministeriötä.

Railo neuvoo Twitterissä kuitenkin olemaan tuomitsematta hallitusta lopullisesti.

- #liikenneuudistus kaatuminen oli toki paha epäonnistuminen, mutta ei kannata vetää nopeita johtopäätöksiä hallituksen muusta toimintakyvystä.

Suunnitellusta liikenneuudistuksesta tuli nopeasti farssi. Berner esitteli viime torstaina selvityksen, jonka mukaan perustettava valtionyhtiö vastaisi valtion liikenneverkon kunnosta ja kehittämisestä ja keräisi tienkäyttäjiltä aikaan perustuvia maksuja. Esitykseen sisältyi muun muassa ajatus autoverosta luopumisesta.

Selvitys kohtasi paljon kritiikkiä. Maanantai-iltana Berner tiedotti, että selvitys keskeytetään.

- Selvityksen lähtökohta oli, että liikkumisen kustannukset eivät nouse. Pääministeri Sipilän kanssa on sovittu, että autoverosta ei luovuta, ja sen vuoksi liikenneverkkoyhtiö ei voisi saada toimintaansa varten riittäviä asiakasmaksutuloja. Liiketaloudellisia edellytyksiä liikenneverkon kehittämiseksi ei siten ole olemassa, joten keskeytämme selvityksen, Berner sanoi tiedotteessa.

Liikenne- ja viestintäministeriö keskeytti selvityksen lausuntokierroksen ja kansalaiskeskustelun Otakantaa.fi-palvelussa.

Outi Laatikainen / Uutissuomalainen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi