Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Ministeri Mykkänen Ylellä: Liikenneselvityksen keskeyttäminen oli oikein

Mykkänen totesi, että hallituskumppaneiden kanssa oli käyty ennen selvityksen julkistamista informoivia keskusteluita. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen (kok.) sanoo, että liikenneselvityksen keskeyttäminen oli järkevää. Mykkänen totesi Ylen aamutelevisiossa, että malli ei esitetyssä muodossaan olisi toiminut.

Pitkä julkinen keskustelu tässä tilanteessa olisi ministerin mukaan ollut hankalaa.

Liikenneministeri Anne Berner (kesk.) tiedotti eilen illalla, että ministeriö keskeyttää selvityksen. Berner totesi, että yhtiömuotoinen toimintamalli ei saanut kannatusta eikä liikenneverkon kehittämiseksi näin ollen ollut liiketaloudellisia edellytyksiä.

Mykkänen kertoi aamutelevisiossa, että hallituskumppaneiden kanssa oli käyty ennen selvityksen julkistamista keskusteluita, mutta koko esitystä ei hallitukselle tuotu ennen sen julkistamista.

– Berner valitsi sen tien, että tekee esityksen omissa nimissään. Saimme tietoa, mitä hän tietyissä asioissa on esittämässä.

Mykkänen arvioi myös, että Liikenneviraston rooli voisi jatkossa olla nykyistä itsenäisempi ja että liikennejärjestelmää tulee suunnitella kokonaisuutena.

Esitys ajoi hallituksen eripuraan jo tuoreeltaan

Viime viikolla julkistettuun selvitykseen kuului muun muassa ehdotus autoveron poistosta, mikä ajoi hallituksen ministerit keskinäiseen kiistaan, jossa toisaalta kyse oli selvityksen sisällöstä, mutta ministerit syyttelivät toisiaan myös liikenneuudistuksen toimintatavoista.

Mykkänen on jo aiemmin ihmetellyt, miksi autoveron poistamisesta ei keskusteltu seurantaministereiden kokouksissa.

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) tyrmäsi yhtiöittämisen jo alkuunsa ja totesi aiemmin, että liikenneverkkojen yhtiöittäminen ei etene ministeriön selvityksessä olleella tavalla.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoi eilen illalla STT:lle, että liikenneverkon kehittämistä mietitään seuraavaksi rauhassa hallituspuolueiden kesken, ennen kuin seuraavista askelmerkeistä päätetään.

Kaupan vastainen populismi huolettaa

Mykkänen on huolestunut kaupan vastaisen populismin leviämisestä muun muassa Yhdysvalloissa.

Hän muistutti, että presidentti Donald Trumpin Tyynenmeren sopimuksesta irtautuminen oli etukäteen tiedossa.

Mykkänen sanoi kuitenkin toivovansa, että Trumpin hallinto havahtuu siihen, että myös Yhdysvaltain talous on riippuvainen maailmankaupasta.

Presidentti Trump allekirjoitti eilen asetuksen, jossa hän määräsi Yhdysvallat irtautumaan Tyynenmeren maiden vapaakauppasopimuksesta. Sopimus ei ollut vielä astunut voimaan.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi