Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Lahden keskustaan uusi wifi-verkko - ensimmäistä osaa yritetään MM-kisoihin mennessä

Kaupungin tarjoamaan ilmaista wifi-verkkoa yritetään parantaa jo ennen hiihdon MM-kisoja Lahden ydinkeskustassa. Kuva: Juha Peurala

Lahdessa pitkään palvellut kaupungin Mastonet-verkko alkaa olla vanhentunut, ja se ollaan korvaamassa uudella ilmaisella Lahti Free Wifi -verkolla. Elinkeinopäällikkö Pia Rantanen kertoo, että tarkoitus olisi saada se toimimaan jo hiihdon MM-kisojen aikaan keskustan keskeisillä alueilla eli matkakeskuksen, Rautatienkadun ja torin seuduilla.

Verkko palvelisi kisavieraita, jotka voisivat näin lähettää Lahden keskustasta vapaasti some-viestejään ja -kuviaan. Samalla verkko palvelisi toki paikallisiakin asukkaita.

- Muun muassa kilpailutus aiheuttaa kuitenkin jännitteitä, ehditäänkö ilmaisverkko saada toimimaan ajoissa, mutta yritämme sitä kaikin voimin.

Myöhemmin Lahti Free Wifi laajenee muun muassa urheilukeskuksen alueelle, mutta näillä näkymin se ei onnistu ennen MM-kilpailuja.

- Olemme siksi kisaorganisaatiossa valmistautuneet järjestämään yleisöwifin suurhalliin, kertoo Lahti 2017 kisaorganisaation hallintojohtaja Marleena Valtasola.

Hänen mukaansa urheilukeskuksen alueelle rakennetaan massiiviset tietoverkot, joita tarvitaan palvelevaan MM-kisoihin tulevaa mediaa ja muita tahoja.

Valtasola on tyytyväinen yhteistyöhön kaupungin kanssa. Hän on erittäin iloinen, jos Lahti Free Wifi saadaan kisojen ajaksi Lahden keskustaan.

- Koska kisakävijöiden reitti kulkee juuri sitä kautta.

Laajenee keskeisiin paikkoihin

Pia Rantasen mukaan Mastonet lakkaa ehkä toimimasta joissakin nykyisissä paikoissa, mutta uusi wifi palvelee käyttäjiä Lahden keskeisimmissä pisteissä. Verkkoa on tarkoitus jatkaa ydinkeskustan jälkeen urheilukeskuksen ja messukeskuksen alueelta Vesijärven rantaa pitkin Sibeliustaloon. Verkko toimisi myös esimerkiksi kirjastoissa nykyisen Mastonetin tapaan.

Samalla kun käyttäjät kirjautuvat uuteen Lahden kaupungin tarjoamaan ilmaisverkkoon, heille avautuu näkymä Lahti visit -sivuille. Sieltä he saavat tietoa erilaisista Lahden palveluista ja karttapohjan, joka kertoo myös wifin toiminta-alueen.

Pia Rantanen toivoo Lahti Free Wifiä ajoissa käyttöön myös siksi, että MM-kisojen aikana järjestetään Lahti Race -kaupunkipeli. Se toimii hieman Pokemon Go -pelin tapaan. Lahti Racessa on mukana runsaasti lahtelaisia yrityksiä, joiden järjestämiltä rasteilta kerätään pisteitä.

Lisäksi kisojen välipäivänä 27. helmikuuta pelataan extreme-peliä, jossa voi saada pisteitä vaikkapa käymällä Sauna-Timon saunassa, pilkkimällä tai pulahtamalla avantoon uimaan.

Marja-Liisa Aidantausta
marja-liisa.aidantausta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi