Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Enemmän sakkoja peltipoliiseista

Poliisi aikoo tänä vuonna lähettää aiempaa enemmän maksullisia seuraamuksia ylinopeuksista. Kuva: Jari Kautto

Poliisi uudistaa tänä vuonna merkittävästi automaattista liikennevalvontaa. Tarkoitus on myös, että keskuksesta lähetetään ylinopeutta ajaneille jatkossa aiempaa enemmän maksullisia seuraamuksia huomautusten sijasta.

- Tällä hetkellä 50-60 prosenttia seuraamuksista on huomautuksia. Niiden määrää tullaan vähentämään suodattamalla joukosta pienimpiä nopeusrajoitusten ylityksiä, liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja, ylikomisario Dennis Pasterstein kertoo.

- Tarkoitus on jatkossa toimia niin, että työntekijät käsittelevät ensin kaikki sakot ja rikesakot. Jos viikon päätteeksi käsittelemättä jää pienempiä nopeusrajoituksen ylityksiä, joista olisi lähetetty kirjallinen huomautus, ne voidaan poistaa järjestelmästä eli tehdä niistä lainmukainen päätös poliisin toimenpiteestä luopumisesta.

Helsingin poliisilaitoksen liikenneturvallisuuskeskukseen palkataan lisää työntekijöitä. Keskuksessa käsitellään koko Suomen valvontakuvat.

- Saamme palkata 15-20 henkilöä lisää töihin, Pasterstein sanoo.

Liikenneturvallisuuskeskuksessa on tällä hetkellä 45 työntekijää, joten määrä nousee kolmanneksella noin 60 henkilöön.

- Yksi työntekijä käsittelee noin 12 000-14 000 tapausta vuodessa. Tänä vuonna käsittelimme lähes 556 000 seuraamusta, kun tavoite oli 440 000. Ensi vuoden tavoite on 580 000 kuvaa, mutta parhaimmillaan voimme päästä jopa 700 000 kuvaan, jos onnistumme suunnitelmien mukaan.

Ensimmäiset uudet kamerat käyttöön

Suomessa otetaan tällä viikolla käyttöön myös ensimmäiset kamerat uudesta 60 kameran erästä. Lisähankinnan jälkeen poliisilla on käytössä yhteensä 130 automaattivalvontakameraa. Osa vanhoista kameroista menee poistoon vanhentuneen tekniikan tai huonon kuvalaadun takia, ja muutamia kameroita jää varastoon varalle.

Asta Tenhunen
asta.tenhunen@savonsanomat.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi