Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

KymiRing ei saanut budjettirahaa - vaihtoehtoisesta rahoitustavasta esitetty suunnitelma

KymiRing-hankkeen projektipäällikkö Timo Pohjola esitteli rata-aluetta joulukuun alussa. Pohjolan mukaan ratayhtiölle on esitetty vaihtoehtoinen suunnitelma valtion rahoituksesta puuttuvalle 3,5 miljoonalle eurolle. Kuva: Katja Luoma

KymiRingin rahoitus sai tiistaina yhden sinetin, kun työ- ja elinkeinoministeriön ensi vuoden talousarvio hyväksyttiin eduskunnassa. Ministeriön ensi vuoden määrärahaan ei sisältynyt 3,5 miljoonan euron määrärahaa KymiRingille.

Tilanne tuli loppusyksystä yllätyksenä, kun työ- ja elinkeinoministeriön virkamieskunnasta viestitettiin, ettei määräraha ole mahtumassa talousarvioon. KymiRingin kokonaisrahoituksessa valtion rahoitukseksi on luvattu seitsemän miljoonaa euroa. Tästä tuesta 3,5 miljoonaa euroa on jo maksettu pääasiassa opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntapaikkarakentamisen kautta.

Vaihtoehtoisesta rahoituksesta kerrottu

KymiRing-hankkeen projektipäällikkö Timo Pohjola suhtautui budjettirahoituksen kaatumiseen tiistaina tyynesti.

- Meille kerrottiin viime perjantaina tilanteesta. Silloin kerrottiin myös, että vireillä on vaihtoehtoinen keino.

Pohjola ei tiistaina halunnut avata, mikä vaihtoehtoinen rahoituskeino olisi. Pohjolan mukaan hankkeelle ei aiheudu viivästyksiä, mikäli rahoitus järjestyy jollain muulla tavalla.

- Olemme levollisin mielin ja odotamme, että asia hoidetaan. Meille tärkeintä on valtion sitoutuminen hankkeen rahoitukseen. Varmistus asialle voi tulla tammikuussa, Pohjola sanoo.

Valtion vastattava huutoonsa

KymiRingin valtionrahoitusta on pyritty varmistamaan eduskunnassa paikallisten kansanedustajien voimin. Yksi hanketta tukeneista kansanedustajista on lahtelainen Mika Kari (sd.)- Hankkeen kokonaismerkitystä ei tunnuta oikein ymmärtävän, kun rahoitus tulee näin palasissa, Kari harmittelee.

Hän vaatii hallitusta vastaamaan huutoonsa KymiRingin kokonaisrahoituksesta tavalla tai toisella.

- On tärkeää, ettei tässä saateta paikallisia toimijoita kiusalliseen asemaan. Siellä ovat rakennustyöt täydessä käynnissä.

Kari kertoo edistäneensä ratahanketta muun muassa käymällä keskusteluja opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasosen (kok.) kanssa.

- Uskon niiden keskustelujen pohjalta, että KymiRing nousee vielä liikuntapaikkarahoissakin uuteen tarkasteluun.

Kimmo Kangas
kimmo.kangas@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen