Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Hallinto-oikeus kumosi Orimattilan valtuuston vesiosuuskuntapäätöksen - Villihiiden vesiosuuskunnan hakemus olisi pitänyt hyväksyä

Hämeenlinnan hallinto-oikeus on kumonnut Orimattilan kaupunginvaltuuston päätöksen, jolla se jätti vahvistamatta vesiosuuskunta Villihiiden toiminta-alueen. Valtuuston reilu vuosi sitten tekemästä päätöksestä valittivat Hämeen ely-keskus sekä Villihiisi-osuuskunta.

Toiminta-alue sijoittuu Villikkala-Ratulan ja Hiitelän seuduille sekä Pyhäjärven rannalle ja Villikkalanjärven läheisyyteen.

Toiminta-alueen määrittely on vesiosuuskunnan toiminnan kannalta tärkeää, koska sen myötä alueella sijaitsevat noin 240 kiinteistöä voidaan velvoittaa liittymään vesi- ja viemäriverkostoon.

Villihiiden vesiosuuskuntaan on alueen kiinteistöistä liitetty vasta noin 80 kiinteistöä. 30 kilometrin verkosto on mitoitettu noin 250-300 liittyjälle.

Osuuskunnalla on edellytykset huolehtia vesihuollosta

Hallinto-oikeus perustelee päätöstään vesihuoltolailla. Laissa kunta velvoitetaan hyväksymään toiminta-alue, jos edellytykset sille ovat olemassa.

Hallinto-oikeuden päätösperusteluissa todetaan, että asutuksen sijoittuminen vesistöjen läheisyyteen, suuren asukasjoukon tarve ja ympäristölliset syyt edellyttävät Orimattilan ryhtymään vesihuollon järjestämiseksi alueelle.

Hallinto-oikeuden mukaan valtuuston ei olisi tullut jättää hyväksymättä Villihiiden toiminta-aluehakemusta, koska osuuskunnalla on edellytykset huolehtia vesihuollosta taloudellisesti ja asianmukaisesti.

Kaupunginhallitus käsittelee hallinto-oikeuden ratkaisua vielä ennen joulua.

Hallinto-oikeuden päätöksestä kertoi ensimmäisenä Orimattilan Sanomat.

Erno Laisi
erno.laisi@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi