Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Polttimolla selvittiin säikähdyksellä, vahingot silti kymmeniätuhansia

Kuva: Juha Peurala

Lahden Polttimolla Niemenkadulla sammutettiin perjantaina iltapäivällä tulipaloa. Liekit riehuivat putkistossa ja vaikuttivat aluksi uhkaavan alueella olevaa paahtimorakennusta.

Palomestari Kari Sipilän mukaan palo sai alkunsa mallaspaahtimessa liikaa lämmenneestä maltaasta. Lämpö sytytti poistoilmahormistossa olleet, paahdinprosessissa syntyvät epäpuhtaudet.

Henkilökunta havaitsi lämmönnousun, aloitti alkusammutuksen ja avasi savunpoistoluukut. Samalla aloitettiin varotoimena paahtimen tyhjentäminen maltaasta.

Kari Sipilän mukaan lämpö kohosi putkistossa niin korkeaksi, että putken eristeet syttyivät paikoin tuleen ja liekit löivät putkien ulkopuolellekin.

Putkisto vie paahtimilta suodattimien kautta ulos. Pihalla oli kaksi siirtolavaa, joilla olleisiin jätteisiin kytenyt palo levisi. Lavat tyhjennettiin Polttimon pihalle ja sammutettiin. Sipilän mukaan sammutettu jäte viedään viimeistään maanantaina kaatopaikalle.

Vahingot ovat alustavan arvion mukaan kymmeniätuhansia euroja.

Tuli uhkasi paahtimoa jo toisen kerran puolen vuoden sisällä. Heinäkuussa pelastuslaitos sammutti sen vieressä olleen vanhemman paahtimen palon. Rakennus kärsi palo-, vesi- ja savuvahinkoja ja se purettiin myöhemmin.

Nyt uhattuna ollut uudempi noin 120 neliön rakennus saatiin tuolloin säästettyä ja se kärsi vain vähäisiä savuvahinkoja.

Muutaman viikon tuotantokatko

Palo aiheuttaa tehdaspäällikkö Mika Mäkelän arvion mukaan muutaman viikon tuotantokatkoksen Polttimon paahtoyksikköön. Hormiputkistot pitää uusia, mutta itse paahtolaitteisto ei ole vaurioitunut.

- Asiakkaillemme tämä ei näy varmasti millään lailla. Pystymme toimittamaan näitä kyseisiä tuotteita Viking Maltin muilta tehtailta.

Lahden-tehtaan paahdin on irrallinen muusta tehtaan tuotannosta, eikä se vaikuta päätuotteen maltaan tuotantoon.

- Paahtoyksikkö on marginaalinen verrattuna muuhun tuotantoon, joten työt eivät tehtaalla katkea.

[No available link text] 

Kari Anttinen
kari.anttinen@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen