Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Valtion budjettirahoitus KymiRingille on epävarma - vaihtoehtoa etsitään veikkausvoittovaroista

Eduskunnassa käydään parhaillaan neuvotteluita Iitin Tillolaan rakentuvan KymiRing-moottorikeskuksen jatkorahoituksesta. Kyse on ensi vuoden talousarvioon toivotusta 3,5 miljoonan euron määrärahasta. Vastoin aiempia toiveita työ- ja elinkeinoministeriöstä (TEM) on viestitetty, ettei rahoitusta KymiRingille olisi löytymässä ensi vuonna.

Useiden kansanedustajien mukaan KymiRingin rahoitukselle on etsitty kiivaasti vaihtoehtoisia lähteitä. Yksi mahdollisuus voisi olla Veikkauksen jakamattomien voittovarojen käyttö. KymiRingiä pidetään paitsi alueellisesti, myös valtakunnallisesti merkittävänä hankkeena.

Tukea maksettu jo 3,5 miljoonaa euroa

Työ- ja elinkeinoministeriön kantaa rahoitukseen pidetään yllätyksenä, sillä KymiRingin rakentamiseen on aiemmin luvattu seitsemän miljoonaa euroa valtion rahaa. Tästä 3,5 miljoonaa euroa on jo maksettu pääosin opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntapaikkarakentamisen tukina. Jäljellä olevaa 3,5 miljoonaa euroa on toivottu juuri työ- ja elinkeinoministeriöstä, koska raha olisi tarkoitus käyttää erityisesti pienelle ja keskisuurelle autoteollisuudelle tarkoitetun testausradan rakentamiseen.

- Vaikka Kymiringille löytyisi lisää liikuntarahaa, on TEMinkin pidettävä kiinni lupauksistaan. Hankkeelle tarvitaan lisää rahaa, jotta siitä saadaan elinvoimainen kokonaisuus, valtiovarainvaliokunnassa ja valtion liikuntaneuvostossa istuva kansanedustaja Timo Heinonen (kok.) sanoo.

Ratayhtiö ei halua spekuloida

KymiRing-hankkeen projektipäällikön Timo Pohjolan mukaan yhtiön puolelta tilanne on ennallaan.

- Olemme ottaneet valtion rahoituksen huomioon suunnitelmissamme. Tilanteesta ei ole syytä spekuloida tässä vaiheessa.

Kimmo Kangas
kimmo.kangas@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen