Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Kommentti: Söpö ja fiksu - yliopisto-opiskelija hurmasi Mukkulan yläkoululaiset

Kuva: Sami Kuusivirta

Astun Mukkulan peruskoulun luokkahuoneeseen ja näen viehättävän nuoren miehen. Voiko hän olla oikea henkilö? Luulin, että tulen kuuntelemaan fiksua miestä yliopistosta. Stereotypisesti ajateltuna suomalaiset yliopistomiehet eivät ole viehättäviä, valitettavasti minäkin ajattelin niin. Mikael Roslund ei sitä kumminkaan ole. Hän on huumorintajuinen sekä söpö. Fiksukin hänen pitää olla, jos kerran hän on Aalto-yliopistossa. Olen hieman hämmentynyt tilanteesta, mutta erittäin kiinnostunut.

Mikael kertoo luokan edessä matematiikasta. Hän yrittää innostaa oppilaita aiheesta ja yllättäen myös onnistuu siinä. Katseeni kiinnittyy pöydällä oleviin kortteihin, Roslund kertoo niiden olevan ongelmatehtäviä arkielämästä. Oppilaat kiinnostuvat hänen puheistaan ja aloittavat innokkaasti ongelmatehtävien ratkomisen. Mikael yrittää vaikuttaa Tempaus 2016 -tapahtumassa muun muassa positiivisempaan koulunkäyntiin. Kuka olisi uskonut, että joku voi olla söpö ja fiksu? En ainakaan minä, tyhmät stereotypiat.

Kuuntelen itsekin Mikaelia kiinnostuneena, vaikka matematiikka ei minua yleensä kiinnosta lainkaan. Hän saa kaiken kuulostamaan kiinnostavalta ja heittää huumoriakin sopiviin väleihin. Pidän tästä. Roslund kertoo, että matematiikka ei edes ole sen hänen juttunsa. Hänen juttunsa on kemia ja sitä hän myös opiskelee Aallossa.

Mikael Roslund on mielestäni hyvä esimerkki, että fiksut eivät aina ole niitä stereotyyppisiä nörttejä hammasrautojen kanssa. Jos olet fiksu ja hyvissä jatko-opinnoissa, sinun ei kumminkaan tarvitse tinkiä tyylistäsi tai ulkonäöstäsi. Maailma on täynnä erilaisia stereotypioita eri ihmisryhmistä, mutta niiden ei pitäisi antaa vaikuttaa liikaa meihin.

Olen usein sanonut, että minä en usko stereotypioihin, mutta tässä se taas nähtiin. Itseänikin hieman jopa ärsytti oma ajattelutyylini. Mene siis hienoon korkeakouluun äläkä tingi ulkonäöstäsi. Näytä sielläkin hyvältä, lopetetaan yhdessä stereotypia hammasrautanörteistä!

Kirjoittaja on Tiirismaan koulun 9-luokkalainen ja tet-harjoittelussa Etelä-Suomen Sanomissa.

Jasmin Tuomi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi