Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Suomalaiset rikkaimmillaan eläkkeellä

Jos 35–44-vuotiaana kotitalouden nettovarallisuus on yli 109 300 euroa, se omistaa enemmän kuin puolet samanikäisistä. Varakkaimmillaan suomalaiset ovat 65–74-vuotiaina, jolloin rikkaampaan puolikkaaseen päästäkseen kotitalouden nettovarallisuuden pitää olla yli 186 700 euroa. Samassa ikäluokassa kotitalous sijoittuu rikkaimpaan kymmenykseen yli 569 000 euron omaisuudella.

Tilastokeskuksen viime vuonna julkaisemat tuoreimmat luvut suomalaisten varallisuudesta ovat vuodelta 2013. Nettovarallisuudessa varoista on vähennetty velat.

Vuoteen 1994 verrattuna varakkaimman kymmenyksen osuus nettovaroista on noussut noin kuusi prosenttiyksikköä. Rikkain kymmenys omistaa noin 45 prosenttia nettovarallisuudesta. Köyhin kymmenys omistaa alle seitsemän prosenttia nettovarallisuudesta.

Kotitalous kuuluu rikkaimpaan kymmenykseen, jos sen nettovarallisuus on yli 458 700 euroa. Rikkain kymmenys erottuu omistamalla selkeästi muita enemmän pörssiosakkeita, noteeraamattomia osakkeita ja rahasto-osuuksia.

Asunnot muodostivat suomalaisten varallisuudesta noin 69 prosenttia, kun lasketaan yhteen pääasialliset asunnot, vapaa-ajan asunnot ja sijoitusasunnot.

– Suomalaiset ovat ostaneet asuntoja, koska ovat huomanneet sen olevan pitkällä aikavälillä järkevä tapa kerryttää varallisuutta. Omistusasuminen on myös ollut ihanne, jota valtio on tukenut suhteellisen avokätisesti, sanoo Suomen Pankin vanhempi ekonomisti Petri Mäki-Fränti.

STT
toimitus@stt-lehtikuva.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi