Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Trump ja Clinton kiinnostivat Lahden seudun Suomi-Amerikka -yhdistyksen juhlassa

Lahden seudun Suomi-Amerikka -yhdistys juhli 70-vuotista taivaltaan Kuvapalatsissa lauantaina. Kuvassa yhdistyksen hallitus. Kuvan oikeassa reunassa Yhdysvaltain suurlähetystön poliittisen osaston päällikkö Shawn Waddoups. Kuva: Katja Luoma

Yhdysvaltojen presidentinvaalit kiinnostavat ympäri maailmaa. Niistä puhuttiin myös Lahden seudun Suomi-Amerikka-yhdistyksen 70-vuotisjuhlassa lauantaina. Yhdysvaltain suurlähetystöä juhlassa edusti poliittisen osaston päällikkö Shawn Waddoups.

Waddoups korosti, ettei hänellä itsellään ole virallisesti kantaa kummastakaan ehdokkaasta, republikaanien Donald Trumpista tai demokraattien Hillary Clintonista.

- Minulla on tiettyjä rajoituksia sille, mitä voin sanoa Yhdysvaltain vaaleista. Työskentelen maan suurlähetystössä. Toinen ehdokkaista on joka tapauksessa tuleva pomoni, joten siinäkin mielessä on oltava varovainen, hän kevensi tunnelmaa.

Yhdistyksen aktiivijäsen ja entinen puheenjohtaja Maija Romo kertoi seuranneensa vaalisyksyä melko aktiivisesti.

- Vaikka me suomalaiset emme olekaan nyt valitsemassa presidenttiä, toivon, että Clinton voittaa. Tietysti, hän hymähti.

"Trump on tuonut esiin epäkohtia"

Lahdessa järjestettyyn juhlatilaisuuteen osallistunut Suomi-Amerikka-yhdistysten liiton puheenjohtaja Lena Hartikainen sen sijaan saa äänestää marraskuisissa vaaleissa, sillä hänellä on kaksoiskansalaisuus. Hän kertoi olevansa sen verran optimistinen luonne, että pyrkii löytämään kaikesta jotain hyvää.

- Trumpin ansioksi on nostettava se, että hän on onnistunut tuomaan esiin niitä epäkohtia, joihin amerikkalainen keskiluokka on tyytymätön. Toisaalta taas se, että Trump olisi keskiluokan pelastaja, on jo lähtökohtaisesti kovin ristiriitainen ajatus, hän sanoi.

Piia Kujala
piia.kujala@mediataloesa.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi