Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Turvapaikanhakija yritti ostaa heinolalaistytöltä seksiä Google-kääntäjän avulla - ei syytettä, sillä mies ehti poistua maasta

Heinolan Lampikadun-vastaanottokeskuksessa oli levotonta vuosi siten marraskuussa. Kuva: Armi Salonen

Parikymppinen turvapaikanhakijamies lähestyi viime marraskuussa Heinolan Rantapuistossa tyttöä ja näytti tälle puhelimeensa kirjoittaman, Google-kääntäjän kääntämän viestin: "haluan ostaa sinut 20 euroa". Mies korotti suuseksitarjoustaan aina 200 euroon, mutta kauppoja ei tullut.

Mies yritti samaa myös tytön seuralaiseen. Hän oli lähennellyt tyttöjä. Käskettynä mies oli lopettanut.

Tapaus meni poliisitutkintaan. Mies kiisti syyllistyneensä rikokseen. Tyttöjen ja heidän seurassaan olleitten kahden muun turvapaikanhakijan kertomukset osoittivat muuta. He olivat kaikki tunnistaneet epäillyn kahdeksan henkilön tunnistusrivistä.

Kihlakunnansyyttäjä pitää epäiltyjä rikoksia eli kahta seksuaalista ahdistelua ja seksuaalipalvelujen ostamisen yritystä nuorelta vakavina. Syyttäjä on kuitenkin päättänyt jättää syytteen nostamatta, sillä rikoksista epäilty oli poliisin mukaan poistunut maasta jo ennen esitutkinnan valmistumista.

Oikeuteen noutaminen kävisi kalliiksi

Miehen olinpaikasta ei ole tietoa. Hänen saaminen oikeuden eteen Suomessa voisi vaatia turvautumista kalliiseen kansainväliseen oikeusapuun.

Käsittelyn jatkamisesta aiheutuvat kustannukset olisivat asian laatuun nähden korkeat.

Kaksi päivää myöhemmin sama mies oli kourinut ja lähennellyt toista tyttöä Heinolan keskustan kioskilla. Tyttö käski englanniksi miestä lopettamaan, jolloin tämä tönäisi tyttöä kaksin käsin.

Syyttäjä jätti samasta syystä syytteen nostamatta.

Poliisi on kuulustellut samaa ja erästä toista miestä myös muutaman muun turvapaikanhakijan pahoinpitelystä epäiltynä. Kyse oli 20-30 henkilön joukkotappelusta, jossa rikoksesta epäilty kaksikko käytti eniten väkivaltaa. Tässäkään tapauksessa syytteitä ei nostettu, sillä toinenkin riitapukari on poistunut maasta.

Syyttämättäjättämispäätökset on tehty viikko sitten.

Mikko Kivelä
mikko.kivela@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi