Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Sysmän valtuuston puheenjohtaja tarttui järeään aseeseen: Kunnanjohtaja ja syytteessä olevat luottamushenkilöt jäähypenkille

Sysmän kunnavaltusuton puheenjohtaja on päättänyt pidättää kunnanjohtaja Marketta Kitkiöjoen väliaikaisesti virastaan. Kuva: Sami Kuusivirta

Sysmän kunnanvaltuuston puheenjohtaja Eevakaisa Lehtosalo-Lönnberg (kesk.) on tarttunut järeään aseeseen. Hän on päättänyt hyllyttää Sysmän kunnanjohtaja Marketta Kitkiöjoen väliaikaisesti virasta sekä viime talvena "lahjusmatkalle" osallistuneet luottamushenkilöt luottamustehtävistään. Lehtosalo-Lönnberg käyttää näin valtuuston puheenjohtajalla olevia toimintavaltuuksia.

Lehtosalo-Lönnberg perustelee ratkaisuaan Sysmän kunnanhallituksen päätöksellä, jonka se teki syyskuun lopussa. Hallitus päätti, ettei Sysmän kunta pidätä lahjuksen ottamisesta syytettyjä luottamushenkilöitä ja viranhaltijoita tehtävästään oikeuskäsittelyn ajaksi eikä asiaa viedä valtuuston käsiteltäväksi.

Hallituksen päätös syntyi kunnanhallituksen vajaassa ja varajäsenisessä kokoonpanossa äänin 4-4 puheenjohtajan äänen ratkaistaessa. Hävinneessä ehdotuksessa esitettiin, ettei alempia viranhaltijoita pidätettäisi tehtävistään, mutta luottamushenkilöiden ja kunnanjohtajan mahdollinen hyllytys vietäisiin kunnanvaltuuston ratkaistavaksi.

- Perusteluna on juuri se, ja siitä piti vielä äänestää ja äänestystulos oli täpärä ja hallitus oli vielä vajaalukuinen. Se ei ollut asian vakavuus huomioiden fiksua toimintaa, ettei asiaa viety valtuustoon, Lehtosalo-Lönnberg perustelee hyllyttämisratkaisuaan.

Kunnanjohtajan ja luottamushenkilöiden väliaikainen hyllyttäminen liittyy lahjusrikosoikeudenkäyntiin. Syyttäjä on nostanut syytteen lahjuksen ottamisesta kuutta sysmäläistä luottamushenkilöä ja neljää virkamiestä vastaan sekä lahjuksen antamisesta kahta RTK-Palvelun työntekijää vastaan.

RKT-palvelut tarjoisi viime talvena virkistysretken sysmäläisille kuntapäättäjille. Päijät-Hämeen käräjäoikeuden käsittelyyn juttu tulee 30. marraskuuta. Mikäli käsittely vaatii kaksi päivää, varapäivä on 5. joulukuuta.

Ari Helminen / Uutissuomalainen
ari.helminen@uutissuomalainen.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi