Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Keskisuomalainen osti Etelä-Suomen Sanomat – Kivekkäät myivät Mediatalo ESAn

Kuva: Janne Laakkonen

Maakuntalehti Etelä-Suomen Sanomat on siirtynyt mediayhtiö Keskisuomalaisen omistukseen. Keskisuomalainen ilmoitti perjantaiaamuna ostaneensa Etelä-Suomen Sanomia julkaisevan Mediatalo ESAn kaikki osakkeet.  Yhtiön mukaan kauppahinta oli noin 13,5 miljoonaa euroa.

Keskisuomalainen tuli Mediatalo ESAn omistajaksi jo 2012, jolloin se osti noin viidenneksen yhtiön osakkeista Sanoma News -yhtiöltä. Myöhemmin Keskisuomalainen nosti omistustaan 25 prosenttiin, mutta valtaosa Mediatalo ESAn osakkeista on ollut Kivekkäiden suvulla, joka nyt luopui kokonaan omistuksestaan.

-Uskomme, että yhdistämällä voimat Keskisuomalaisen kanssa takaamme paremmat menestymisen mahdollisuudet. Tämä kauppa osoittaa, että toimintaamme uskotaan, toteaa Mediatalo ESAn hallituksen puheenjohtaja Jarkko Haukilahti.

Lukuisia sanomalehtiä jo ennestään julkaisevan Keskisuomalaisen mukaan Päijät-Hämeessä toimivan Mediatalo ESAn tuotteet täydentävät yhtiön toimintaa. Keskisuomalainen-konsernin toimitusjohtajan Vesa-Pekka Kangaskorven mukaan isompi kokonaisuus voi paremmin vastata media-alan uudistumisen tarpeisiin.

- Kauppa on meille mahdollisuus. Mediatalo ESAn tuotteet täydentävät Keskisuomalaisen mediakarttaa, joka ulottuu nyt pääkaupunkiseudulta keskiseen Suomeen ja Savoon. Päijät-Häme on väkevä ja kasvava talousalue, Kangaskorpi sanoo.

Paikallisuus on yhä tärkeintä

Mediatalo ESAn toimitusjohtaja Jaakko Lintunen vakuuttaa, ettei perheyrityksen siirtyminen osaksi pörssiyritystä vaikuta lehden päätehtävään.

-Tärkeintä meille on paikallisuus, alueen lukijat ja yritykset. Näin on vastedeskin. Muutos turvaa panostuksen paikallisuuteen. Kehitystyötä toteutamme yhdessä, Lintunen sanoo.

Lahdessa ja Päijät-Hämeessä ilmestyvän Etelä-Suomen Sanomien lisäksi Mediatalo ESAn mediaperheeseen kuuluu Heinolassa ilmestyvä sanomalehti Itä-Häme, lukuisia kaupunkilehtiä kuten Uusi Lahti ja Radio Voima. Lisäksi yhtiö tuottaa kirjapaino- ja jakelupalveluja sekä markkinointiviestintää.  Yhtiön liikevaihto on vajaat 35 miljoonaa euroa, ja kokoaikaisia työntekijöitä on 200.

Jyväskyläläisen sanomalehti Keskisuomalaisen ympärille rakentunut mediayhtiö on laajentunut voimakkaasti 2000-luvulla. Vuonna 2001 se osti enemmistön muun muassa Savon Sanomia ja Iisalmen Sanomia julkaisevasta Savon Medioista. Vuonna 2013 yhtiö laajeni etelään ostamalla Suomen Lehtiyhtymä --konsernin, joka julkaisee muun muassa useita tilattavia lehtiä ja ilmaisjakelussa olevia kaupunkilehtiä pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla.

Yhteenlaskettuna yhtiöiden liikevaihto oli viime vuonna yhteensä noin 194 miljoona euroa ja työntekijöitä oli yhteensä noin 1550.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi