Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Ilman pelon ilmapiiriä Heinolan vanha katoamistapaus olisi ehkä jo selvitetty

Kuva: Poliisi

Poliisille ovat tuttuja tilanteet, joissa rikoksesta ja sen tekijöistä jotain tietävät eivät uskalla kertoa tietojaan poliisille.

Keskusrikospoliisin rikosylikomisario Ari Soronen toimi 1990-luvun lopulta alkaen tutkinnanjohtajana heinolalaisen Jyrki Korkiakosken jutussa. Korkiakoski katosi syksyllä 1993. Saapas, jossa oli hänen jalkateränsä, löytyi Kymenvirrasta vuonna 2013. Hänen uskotaan joutuneen henkirikoksen uhriksi.

Sorosen näkemys oli tuolloin ja on yhä, että joku paikkakunnalla piti joko suoraa tai bulvaanin kautta yllä pelkoa, joka esti tapauksesta jotain tietäviä avautumaan poliisille.

Hän uskookin, että ilman pelon ilmapiiriä tapaus olisi jo selvitetty tai ainakin sen tutkinta olisi edennyt, sillä henkirikosta harvoin suunnitellaan ja tehdään yksin. Teon tekijällä voi olla tarve puhua siitä jollekulle, mutta tavallista on, että teko painaa myös siitä jotain tietävän harteilla.

Korkiakosken tapauksen tutkinta KRP:ssä on keskeytetty. Juttu avataan uudelleen, jos poliisi saa uusi vihjeitä.

Hyvä mieli on hyvä vihjepalkkio

Rikosylikomisario Ari Soronen suhtautuu varauksellisesti vihjepalkkioihin. Hän pitää rahaa parempana palkkiona hyvää mieltä vihjeen antajalle. Hän toivoo, että Korkiakoskenkin tapauksesta saadaan uusia, ratkaisevia vihjeitä.

- En haluaisi, että vääryys voittaa.

Soronen itse saa kansalaisilta vihjeitä sekä nimettöminä että nimen kanssa. Vihje voi olla kirjoitettu postikorttiin tai se tulee puhelimitse.

- Vihjeitä tulee viikoittain. Se perustuu luottamukseen. Toistaiseksi en ole pettänyt kenenkään luottamusta enkä aio pettää vastakaan.

Soronen on tottunut siihenkin, että kun selvitettävänä olevaan rikokseen liittyy joku julkkis, poliisi saa ennustajilta ja selvännäkijöiltä "mapillisen vihjeitä".

Mikko Kivelä
mikko.kivela@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi